Žene otkrile koliko minuta treba da traje seks s predigrom

Poljubac
Foto: Alexey Maishev / Sputnik / Profimedia

Istraživanja su dokazala da je prosečno trajanje seksa između pet i osam minuta, ali je li to dovoljno da bi žena u seksu maksimalno uživala?

Nekoliko studija zaključilo je da kod većine parova seks traje između pet i osam minuta, ne uključujući predigru koja je važna za potpuni seksualni užitak, prenosi Zadovoljna.hr.

S obzirom na današnji užurbani ritam života ne čudi da se uživanje u intimnim trenucima s partnerom svodi na nekoliko kratkih minuta, ali novi podatak parove bi trebalo da motiviše da razmenjivanje nežnosti i seksualne odnose s voljenom osobom ne svode samo na mehaničku radnju i brzinsku akciju.

Pročitajte još:

Naime, da bi bile potpuno zadovoljne i maksimalno uživale u seksu, žene žele da sam seksualni čin traje duže. Koliko?

Istraživanje časopisa „Journal of Sex Research“ otkrilo je da žene prvo žele predigru koja će trajati 11 do 13 minuta i zatim 14 do 16 minuta seksualnog odnosa od trenutka penetracije. To bi značilo da ukupno seks s predigrom mora da traje bar 25 do 30 minuta.

„Uvek podstičem parove da uživaju u što dužoj predigri pre samog čina seksa. Što više predigre, to će nivo uzbuđenja biti veći i lakše će postići orgazam“, savetuje Jan Kerner, seksualni i bračni terapeut.

*

Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram