Žene otkrile koliko dobar seks treba da traje

Koliko seks treba da traje
Koliko seks treba da traje; Foto: IFTN / United Archives / Profimedia

Istraživanja su pokazala da je prosečno trajanje seksa između pet i osam minuta. Međutim, da li je to dovoljno da bi žene imale maksimalan užitak?

Nekoliko studija ustanovilo je da kod većine parova seks traje između pet i osam minuta, ne uključujući predigru koja je važna za potpuni „ugođaj“.

S obzirom na današnji ubrzani ritam života ne čudi da se uživanje u intimnim trenucima s partnerom svodi na nekoliko kratkih minuta, ali da bi bile potpuno zadovoljne i maksimalno uživale u seksu, žene žele da sam seksualni čin traje duže od toga.

Pročitajte još:

Istraživanje časopisa „Journal of Sex Research“ otkrilo je da žene prvo žele predigru koja će trajati 11 do 13 minuta i zatim 14 do 16 minuta seksualnog odnosa od trenutka penetracije. To bi značilo da ukupno seks s predigrom mora trajati barem 25 do 30 minuta.

„Uvek podstičem parove da uživaju u što dužoj predigri pre samog čina seksa. Što više predigre, to će nivo uzbuđenja biti veći i lakše ćete postići orgazam“, savetuje Ian Kerner, seksualni i bračni terapeut.

***

Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram