Žene iz Srbije presekle: Ovo je najveća muška laž

Foto: Independent Photo Agency Srl / Alamy / Alamy / Profimedia; Shutterstock

Da li imate listu "omiljenih"?

Opšte je poznato da su žene oprezne, naučene su da budu. Do te faze dođemo obično nakon što bacimo brdo novca na magične proizvode i završimo sa brdom bubuljica, osipom ili alergijskom reakcijom. Ali iskustvo je učitelj života, dok se ne opečemo, ne naučimo. Posle proveravamo nekoliko puta i najobičniju vest, kremu ne kupujemo dok nam bar 10 drugarica ne potvrdi da je stvarno dobra, a na marketinške trikove padamo samo kad nam treba alibi za trošenje novca.

Slično je i sa muškarcima, u početku im verujemo, naivno i lakoverno padamo na fraze i ljubavne ispovesti, očekujemo da će ipak za 5 minuta doći i da je naravno to „samo drugarica“. Na kraju umesto lavinom poljubaca, završimo preplavljene lavinom besa. I dobro je, jer tada kreće buđenje i prihvatanje istine – muškarci lažu. Nije da i to nije ljudski, lažemo svi. I žene, i muškarci i deca. Žene najčešće kriju godine ili koliko su novca potrošile, deca kao deca žele da izbegnu kaznu ili grdnju. Ali muškarci, oni su zaista posebni. Njima to dođe skoro pa prirodno, toliko ležerno i opušteno ispaljuju neku neistinu da ni psihološki trikovi ne pomažu da ih provalimo.

Vadym Drobot / Alamy / Alamy / Profimedia

Još je neverovatnije kako se među muškarcima vrti nekoliko uobičajenih laži, kao da su programirani na rešavanje stresnih situacija istim odgovorima. Kako je moguće da među milionima muškaraca, još nijedan nije započeo eru novih, kreativnijih laži?

U našoj Fejsbuk anketi žene su potvrdile da slušaju iste rečenice, ali jedna je ipak posebna, najčešća, a ujedno i najveća laž. Na nju smo sve bar jednom pale i opekle se, ali i dalje je slušamo s nevericom.

Jedna Tatjana je bila prva koja je iznela najpoznatiju mušku laž i ona glasi: „Nikad te nisam prevario ili volim samo tebe.“

Kasnije su se mnogi složili sa tim, pa su se nizali komentari kao na traci.

Igor Stevanovic / Alamy / Alamy / Profimedia

„Samo tebe volim.“

„Eto me za 5 min.“

„1.Nisam ja kriv. 2. Desilo se. 3. Kajem se, neću više. I tako, sve u svemu, tri puta meri, jednom seci“, napisala je Miljana.

„Sa njom nemam ništa, tebe volim.“

„Ti si mi jedina.“

„Volim te ljubavi.“

„Neću više nikada da lažem.“

„Nije to što misliš, nisam ja!“

„Veruj mi.“

„Ja sam drugačiji.“

„Oženjen sam, kao momak živim.“

„Ljubavi moja jedina.“

„Volim te, značiš mi, ne igram se sa tvojim osećanjima.“

Komentar jedne Gordane je ujedno i odličan savet kako reagovati na pomenute rečenice: „Sebe lažu. Meni je svejedno šta god da kažu, ne utiče na moje odluke.“

Bonus video: Tri horoskopska znaka koja će danas rizikovati sve za ljubav

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram