Ženama seks mnogo brže dosadi nego što mislimo

Ljubav i seks 27. feb 202116:39 > 16:41
Bred Pit
Foto: CORE / Ferrari / Profimedia

Kad to ženi više nije do seksa? Kad dođe beba ili kad naiđe neko zanimljiviji? Izgleda da interesovanje ispari mnogo brže nego što se misli.

Istraživanje sprovedeno na 4.839 žena i 6.669 muškaraca starosti od 16 do 74 godine otkrilo je koji je glavni uzrok manjka interesovanja za seks kod žena, odnosno zbog čega im to ubrzo dosadi u vezi, piše Independent.

Iako bi neki možda pomislili da na to najviše utiče fizički izgled, istina je drugačija. Naime, presudnu ulogu ima vreme. Primećen je značajan pad interesovanja nakon samo 12 meseci veze.

Pročitajte još:

Do seksa im više nije i posle rođenja prvog deteta, ali i zbog male dece mlađe od pet godina.

„To može da bude posledica umora zbog primarne brige za decu, a činjenica je da svakodnevni stres i te kako utiče na seksualno funkcionisanje žena, više nego na muškarce. Gubitak interesovanja može da bude i povezan i s promenom fokusa“, rekli su istraživači.

Faktori poput nedostatka emocionalne bliskosti, problema s komunikacijom i lošeg zdravlja navedeni su kao razlozi za manjak seksualnog nagona kod muškaraca i žena.

Tu su i loše uspomene na odnose u prošlosti ili polne bolesti.

Za žene je nedostatak želje za seksom bio najčešći između 55 i 64 godine, dok je za muškarce u grupi od 35 do 44 godine. Istraživači su objasnili da nema dokaza koji ukazuju na to da to ima bilo kakve veze s menopauzom.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram