Mapa: Gde žive najobdareniji muškarci

Muškarci
Foto: Dsanchez / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Najveća prosečna veličina penisa po ovoj je karti u zemljama Zapadne Afrike.

Iako i dalje često čujemo kako „veličina nije bitna“ i danas se dosta polemiše o toj temi.

Pročitajte još:

Prema većini istraživanja, prosek iznosi oko 9,1 cm kod spuštenog, odnosno 13,1 cm kod penisa u erekciji, a 9,4 cm je prosečni obim, meren po sredini muškog polnog organa.

Ipak, istraživanje londonske klinike za muško polno zdravlje International Andrology Clinic dalo je nešto drugačije rezultate, pa kaže da je prosečna dužina penisa u erekciji 16,1 cm, mada razlog može biti i ‘hvalisanje’, budući da je klinika od hiljadu muških ispitanika tražila da sami upišu koliko im je penis dugačak u centimetrima, piše Večernji list.

A za sve one koji su se možda pitali kako s dužinom stoje muškarci u drugim krajevima sveta, sajt Target Map objavio je nedavno kartu sveta na kojoj je prikazana prosečna veličina penisa u svim zemljama. U crvenoj su boji države s najvećim prosekom, a slede narandžasta, žuta, svetlo zelena i na kraju – zelena s najmanjim polnim organom.

Izvor: Targetmap

Najveći su penisi prema ovoj karti u državama Zapadne Afrike i imaju preko 16 cm, dok muškarci iz Azije u proseku imaju najmanje. Indija, Tajland i Južna Koreja nalaze se na dnu, s prosečnim veličinama između 9,3 i 10,5 cm dužine.

Australija je u grupi drugih po veličini s prosečnim penisom većim od 14,7 centimetara – kao i Meksiko, Norveška, Italija i Švedska.

*

Bonus video:

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram