Zašto svi pričaju o 41 minutu seksa u seriji „Normal People“

Serija "Normal People"
Foto: Supplied by LMKMEDIA / Landmark / Profimedia

Čarolija serije "Normal People" ne leži samo u scenama seksa o kojima se masovno priča, ali su sastavni deo jake ljubavne priče kakvu televizija odavno nije ponudila.

Seks u seriji „Normal People“ je utkan u ljubavnu priču glavnih junaka Marijen (Dejzi Edgar Džons) i Konela (Pol Meskal) i koliko je ona jaka, toliko je prirodan i tok tih scena o kojima svi pričaju kao o najeksplicitnijim u istoriji BBC-ja. Kada neko sledeći put bude tvrdio da nijedan seks nije dobar kao onaj iz ljubavi, a vama ništa nije jasno, pogledajte 12 epizoda „Normal People“.

Nećemo da spojlujemo, reći ćemo samo da se radi o komplikovanoj, autentičnoj ljubavi koja se tokom cele sezone bori za parče mira, sreće i konačnog pronalaženja Marijen i Konela koji su se prepoznali i zavoleli i pre prvog seksa, čija scena traje devet minuta i 24 sekunde.

Pročitajte još:

Ukupno, seks u „Normal People“ traje 41 minut – uzbudljiv, ali neprimetan, jer je prirodno utkan u emotivnu hemiju glavnih junaka. I iako su autori uspeli da gledaoce pretvore u voajere koji su se ušunjali u spavaću sobu nepoznatih ljudi, koliko god nam sve deluje prirodno, ispostavilo se da je ova serija imala koordinatorku za intimne scene koja je sa glumcima samo vežbala jedno.

Pre svakog snimanja tih kadrova, potpuno obučeni, glumci su sa Itom O’Brajen koordinatorkom za intimnost vežbali svaki sekund, a njena uloga je bila da im omogući da se osećaju prijatno pred ekipom, čak i dok su potpuno goli i plivaju u lažnom znoju, za koji se ispostavilo da je poseban losion za telo koji simulira znoj.

Glumci se sećaju da su se poznavali samo tri dana kada im je O’Brajen rekla da treba da učestvuju u radionici za „razbijanje leda“.

„Morali smo da obavimo fizičko zagrevanje u kom smo imitirali životinje, što je bilo jako korisno za rad, ali ja se inače ne postidim lako. Radim to pred nekim sa kim ću biti sledećih nekoliko meseci. Nisam hteo da Dejzi pomisli da sam lud“, ispričao je Meksal.

Serija
Foto: Supplied by LMK / Landmark / Profimedia

I on i Dejzi se slažu da su zagrevanja bila ključna za opuštanje i razvijanje dubokog međusobnog poverenja.

„Kod snimanja scena seksa moraš da budeš u stanju da se kikoćeš jer ćeš biti u čudnoj situaciji. Prijatelj si sa svim članovima ekipe. Svi zajedno ručamo. Moraš da možeš da se nasmeješ, a Ita je napravila okruženje u kom nije bilo presije“, rekla je Edgar- Džons.

Golotinje ima, ali ona nije u funkciji šokantnog, već vezu Marijen i Konela čini autentičnijom. Postojale su čak i „safe“ reči za glumce (one koje bi trebalo da izgovore kada se osećaju ugroženo ili neprijatno) – vakanda i Ginis, ali ih nisu iskoristili nijednom.

O’Brajen je bila zadužena i za to da nema pravog seksualnog kontakta među glumcima.

„Nikada genitalije nisu smele da im se dodirnu, pa je Pol nosio genitalni štitnik, a Dejzi je imala prekrivku za genitalije, a nekada i tange u boji kože ili šorts u boji mesa. Nikad ne želiš da stidna kost bude uz drugu stidnu kost. Možda će im se dodirnuti butine ili će nečija ruka završiti na nozi“, otkrila je O’Brajen.

Intimne scene u „Normal People“ su eksplicitne i seksi, ali nikada ne zalaze u pornografiju. Nisu ni suviše čiste i preterane. Svaka prati radnju i oslikava karaktere, pojačava njihovu intimu ili ih polako razdvaja. Svaka je sastavni deo emotivnog i fizičkog putovanja i sazrevanja. Seksualne scene prikazuju zdrave granice i obostranu želju, ali šalju i važnu poruku o tome da obe strane moraju biti saglasne i spremne.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram