Zašto je Džej Lo tako lepa, a nesrećna u ljubavi

dženifer lopez
Foto:INSTAGRAM / Planet / Profimedia/Kay Blake / Zuma Press / Profimedia/LALO / CPR / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia/Ron Wolfson, 2003 All Rights Reserved / Everett / VINCE BUCCI / AFP / ProfimediaProfimedia

Vest iz šou biznisa koja trenutno obilazi planetu je da Dženifer Lopez i Ben Aflek žive odvojeno jer su navodno pred razvodom. To je pokrenulo i onu večnu priču – zašto je lepa uspešna žena po pravilu neretko sama i nema sreće u ljubavi. O tome smo razgovarali sa terapeutom Stojanom Mišićem.

Uveliko se raspreda i u svetskim medijima i na društvenim mrežama o tome kako Dženifer Lopez prati loša karma u ljubavi, da je gotovo svaka njena veza osuđena na propast i da čak ni stara sudbinska ljubav sa Benom Aflekom očigledno neće uspeti.

dženifer lopez ben aflek
Foto: TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia

Te navode podgrejale su vesti da je Ben izašao iz zajedničkog doma, kao i da ga je bivša žena Dženifer Garner posetila u kući u kojoj on trenutno boravi. Zato je zanimljivo čuti šta stručnjaci imaju da kažu o tom fenomenu lepe žene koja nema sreće u ljubavi. O tome za Zadovoljna.rs govori terapeut Stojan Mišić koji ima veliko iskustvo u radu sa parovima.

Za početak, osvrnućemo se na najveće ljubavi Dženifer Lopez i videti šta je svaki put bio uzrok razlaza.

Dejvid Kruz

O prvom dečku Dženifer Lopez ne zna se mnogo. Ali zna se da je Dejvid Kruz bio njena ljubav iz srednje škole i sa njim se zabavljala desetak godina. Rastali su se baš kad je ona postala slavna zahvaljujući filmskom hitu Selena. Dejvid Kruz je umro 2020. od bolesti srca.

Ojani Noa

Foto:Kay Blake / Zuma Press / Profimedia

Ojani Noa je bio prvi muž Džej Lo i njen prvi partner s kojim se pojavila u javnosti. U to vreme on je radio kao konobar u Majamiju. Brzo su se venčali 1997, ali za manje od godinu dana objavili su da se rastaju. Razlog je navodno bio to što je Noa dobio otkaz u kubanskom restoranu koji je Džej Lo tada otvorila.

On je čak probao da je tuži više puta i generalno nisu se rastali baš lepo.

Šon Didi

Šod Didi, nekada poznat kao Paf Dedi, još jedan je bivši Dženifer Lopez. Njihova veza je bila na svim naslovnicama, a počeli su da se zabavljaju kada je ona počela više da se fokusira na pevanje nego na glumu kao ranije.

Foto:VINCE BUCCI / AFP / Profimedia

Didi je bio uz nju u momentima njene najveće slave, recimo, kada je na dodeli Gremija nosila onu legendarnu Versace zelenu haljinu.

Raskinuli su jer ju je varao, a Dženifer je tvrdila da su ostali prijatelji.

Kris Džad

Džej Lo je svog drugog muža Krisa Džada upoznala na snimanju svog spota za čuvenu pesmu Love Don’t Cost a Thing. On se prijavio za koreografa i režisera spota i zavoleli su se. Venčali su se 2001, ali rastali su se za manje od godinu dana. Njene reči nakon svega su bile – nismo imali ono neophodno da jedan brak uspe.

Ben Aflek

Dženifer Lopez i Ben Aflek su se upoznali na setu za film Gigly i verili su se 2002.

Ubrzo su ih mediji prozvali Bennifer, a o njima se toliko pisalo i pričalo da su zbog pritiska javnosti prvo odložili, a onda i otkazali venčanje. Dve decenije kasnije oni su se ponovo spojili.

Mark Entoni

Posle prvog raskida sa Benom, samo par meseci od razlaza, ona se udala za muzičara i glumca Marka Entonija. Svadba je bila tajna.

Foto:Ron Wolfson, 2003 All Rights Reserved / Everett / Profimedia

To je njen najduži brak i s Markom je dobila blizance. Rastali su se 2011. uz izjavu da je to bila zajednička odluka, a nastavili su da u dobrim odnosima gaje decu.

Kasper Smart

Ponovo Džej Lo nije dugo bila sama i ubrzo nakon razvoda od Marka zaljubila se u plesača Kaspera Smarta, 18 godina mlađeg.

Foto: Jean-Marc HAEDRICH / Visual / Profimedia

Viđali su se s prekidima do 2016. Tada su raskinuli jer ju je on navodno varao, a posebno jer je umesto na jednu gala večeru s njom otišao u provod u Vegas s drugarima.

Aleks Rodrigez

Njih dvoje su se upoznali još 2005. na meču Jenkija, ali tek 2017. su postali par. Dugo su bili nerazdvojni, zajedno se pojavljivali na dodeli Oskara, Met Gala, Zlatnom globusu….

Foto:LALO / CPR / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Verili su se 2019. na Bahamima, ali svadbu su odložili zbog pandemije korone 2020. Godinu dana kasnije umesto vesti o venčanju objavili su da se razilaze i da su bolji kao prijatelji.

Ben Aflek

Prva šuškanja da se Dženifer vraća staroj ljubavi počela su 2021. Oboje su se tada razišli od dotadašnjih partnera. Godinu dana kasnije imali su malo venčanje u Las Vegasu. Nešto kasnije napravili su veliku glamuroznu svadbu u Džordžiji.

Najnoviji album Dženifer Lopez This Is Me…Now posvećen je Afleku i zatvara pun krug sa onim iz 2002. This Is Me…Then, koji mu je posvetila kad su prvi put bili zajedno.

Foto:INSTAGRAM / Planet / Profimedia

I taman kad smo pomislili da ljubavna priča Džej Lo i Bena Afleka jedna od onih filmskih, da je posle toliko lutanja našla sreću sa onim pravim, počele su glasine o razvodu.

Lepim ženama je oduvek bio problem da zadrže ljubav

Šta se krije iza tog fenomena da lepa žena često bude nesrećna u ljubavi – šta je razlog za to što svaka veza jedna za drugom propada relativno brzo, za Zadovoljna.rs priča terapeut Stojan Mišić.

„Oduvek je bio problem lepim, a naročito lepim i uspešnim ženama da održe ljubav. Da bi ljubav s lepom, a ujedno i atraktivnom ženom opstala, potrebno je da muškarac pre svega ima samopouzdanje i da poznaje dobro sopstvene vrednosti. Lepe žene, kao i lepi muškarci, suočavaju se s puno izazova. Samim tim i partner se nosi s puno izazova. Sigurno nije lako muškarcu koji zna i vidi da njegovu lepšu polovinu mnogi smatraju poželjnom. Pored ljubomore, tu je naravno i činjenica da mnogim muškarcima to imponuje, ali je potrebno dosta mudrosti i životnog iskustva da se nosite s tim. Kako to stvara veliki pritisak u vezi, iz toga se rađa mnogo konflikata koji dolaze iz nesigurnosti.“

Muškarcima je teže da budu u senci

I kao što iza svakog jako uspešnog muškarca stoji žena koja je u njegovoj senci, tako iza svake lepotice stoji muškarac koji je u senci njene lepote. Ali tu postoji ključna razlika.

„Muškarcima je teže da budu u senci i retko koji muškarac pristaje na to. Biti lepotica je danas teret više nego privilegija. Lepa žena je osuđena na to da se svi njeni uspesi pripisuju njenoj lepoti. Koliko puta smo samo čuli da je žena tu gde jeste samo zbog svog izgleda. Dosta je teže lepoj i pametnoj ženi da dokaže da je pametna jer će se svi njeni uspesi pripisati lepoti. Potrebno je mnogo snage nositi se s tim.“

Rezultat je da muškarac često na duže staze ne sme, ne želi, ne može da se veže za takvu fatalnu lepoticu, te ona ili stalno bude sama ili ide iz raskida u raskid.

Ako njoj ne treba moj novac, status – šta je tu tražim

„Mnogim muškarcima je teže da njihova žena bude uspešna nego lepa, a najteže je kad je i jedno i drugo. Kad je žena uspešna, mnogi muškarci se tu osećaju kao višak, kao da nemaju šta da pruže ženi. Ako njoj ne treba moj novac, status i sve ono što ja mogu, muškarac se pita – šta je tu tražim? Vezati se za lepu i uspešnu ženu za muškarce znači takođe obavezivanje da će i oni stalno raditi na sebi i biti uspešni. To je za njih veliki pritisak i češće se odlučuju za žene koje su manje uspešne od njih baš zbog kontrole koja im je neophodna.“

Sreća uz podjednako uspešnog muškarca

Na kraju, terapeut Stojan Mišić priča pored kakvog muškarca te žene ipak mogu da nađu onu večnu ljubav – kakav on treba da bude da bi opstao pored nje.

„Takve žene će naći spokoj i sreću pored muškarca koji je podjednako ili makar slično uspešan kao i one. To je muškarac koji je svestan svojih kvaliteta i svojih mana. Uspešan muškarac može biti sa manje uspešnom ženom, ali lepa uspešna žena teže može ostvariti ljubav sa manje uspešnim muškarcem.“

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram