Zanimljiva činjenica o veganima i otvorenim vezama

vegani otvorene veze
Foto: - / Wavebreak / Profimedia

Prema novom istraživanju, vegani su daleko više zainteresovani za otvorene veze od ljudi koji jedu meso, a psiholozi razloge za to pronalaze u njihovoj hrabrosti da odbace tradicionalne norme ponašanja.

Kako prenosi Independent, gotovo 34 odsto vegana i vegetarijanaca zainteresovano je za otvorene veze, u poređenju sa samo 20 odsto opšte populacije, prema analizi korisničkih podataka Vegglyja, aplikacije za sastanke za vegane i vegetarijance.

Rezultati takođe pokazuju da je tri četvrtine (73,4 odsto) korisnika aplikacije za sastanke zainteresovano za dugoročne, monogamne veze.

Više od polovine (56 odsto) zainteresovano je za „jednokratne sastanke“, dok je preko trećine (33,8 odsto) zainteresovano za otvoreni tip veze. Nešto više od polovine (57,2 odsto) zainteresovano je za upoznavanje novih prijatelja.

Džo Hemings, bihejvioralni psiholog i trener za odnose, opisuje podatke kao „fascinantne“, prenosi klix.ba.

„Vegani su već doneli etičku odluku da ne jedu meso i to je postala jedna od njihovih osnovnih vrednosti kada se sastaju“, kaže.

„Zbog svog samouverenog i manje tradicionalnog izbora ishrane verovatnije je da će imati snažno samopouzdanje potrebno za razmatranje odnosa koji se takođe razlikuju od standardne ‘norme'“, objašnjava.

Oni su se već odvojili od tradicionalnih normi ishrane, pa zašto se ne bi odvojili i od normi vezanih za odnose, kaže Hemings.

Dodaje i da se to „samopouzdanje koje krši norme“ može preneti i na druga područja međuljudskih odnosa.

BONUS VIDEO: GEJ VENČANJE

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram