Venčali se, ali ne žive zajedno: Mi određujemo uslove braka

Foto:printscreen/.facebook/susanna.fantich

Suzan Madrigal i njen suprug Vejo venčali su se 2017. godine, ali još ne žive zajedno. Kažu kako njihova veza dobro funkcioniše iako su udaljeni četiri sata vožnje autom.

„Kada sam upoznala Veja na jednoj dobrotvornoj akciji bila sam pred razvodom. Iako su nam se pogledi susreli, on je bio s drugom ženom na dejtu. Iako je krenuo za mnom, ja sam se odmakla i počela da razgovaram s drugim ljudima. Nedugo nakon, zatekla sam se kako se smejem dok pričam s njim. Vejo me pozvao da im se pridružim na večeri, ali ja sam, naravno, odbila. Međutim, kasnije me obavestio da je raskinuo s onom ženom zbog mene. Prema njegovim rečima, čitav je život čekao da se zaljubi“, počela je svoju priču Suzan, prenose 24sata.

U njihovoj vezi sve je krenulo kako treba i to je malo brinulo Suzan. I ispostavilo se da s razlogom brinula.

„Ubrzo se naša romansa pretvorila u tornado. Ujutro nakon našeg prvog Dana zaljubljenih otkrili smo vrlo neprijatno iznenađenje. Moj bivši ne samo da je provalio u Vejov auto i ukrao sve u njemu, već mu je u auto ostavio i sirove škampe. Osećala sam se užasno. Rekla sam mu da razumem ako želi da pobegne. Međutim, on me je sledećeg Dana zaljubljenih zaprosio. Godinu dana nakon smo se i venčali. Ali, za razliku od većine bračnih parova, nikada se nismo uselili zajedno. Nismo hteli da pratimo ‘nametnute’ društvene norme. Odlučili smo da stvorimo naše životno putovanje, umesto da sledimo bilo koji određeni scenario“, ispričala je Suzan.

suzan i vejo
Foto: Facebook printscreen / Susanna Maddrigal

Njen suprug živi četiri sata vožnje od nje, ali ona kaže kako dobro funkcionišu.

Pročitajte još:

„Trenutno smo oboje tamo gde moramo biti kako bismo napredovali u svojoj karijeri. Nikad zapravo nismo razgovarali o tome, ali ono što je počelo kao početna neprijatnost, sada se pretvorilo u naš način života. Razgovaramo svaki dan, a vidimo se uglavnom dva puta mesečno. Većini je naš brak upitan i to razumemo. Mnogi naši prijatelji nisu verovali da ćemo izdržati više od šest meseci, ali evo, mi smo još  zajedno. Ne bi li brak trebalo da definišu oni koji su u njemu? Uslove treba da odredimo ‘mi’, a ne ‘tradicija'“, dodala je.

Suzan priznaje da ima dana kada se pitaju je li njihov brak dovoljno dobar, ali uvek zaključe kako na ovaj način najbolje funkcionišu.

„Ovakav odnos nam omogućuje da budemo svoji i da se međusobno podržavamo bez pritiska da pokušamo da budemo ili živimo na način koji jednostavno nije naš“, rekla je i dodala da postoji šansa da jednog dana žive zajedno.

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram