Vaši roditelji su imali više seksa nego vi

film Kazablanka
Bilo je ranije drugačije; Foto: United Archives/Impress / United Archives / Profimedia.rs

Iako se čini da su novije generacije otvorenije i slobodnije u seksu, jedna studija objavljena u časopisu Archives of Sexual Behavior kaže nešto drugačije.

Naime, pokazalo se da mlađe generacije, iako su slobodnije po pitanju seksa pre braka, ljubav vode ređe nego što su to u mladosti radili njihovi roditelji.

Rezultati istraživanja pokazali su da su najviše akcije u mladosti imale generacije rođene u pedesetim i šezdesetim godinama prošlog veka. Ljudi koji su tada rođeni u proseku su tokom života imali 11 seksualnih partnera, dok je prosek njihove dece osam.

Pročitajte još:

Jedan od mogućih razloga zašto mlađe generacije imaju seks ređe od svojih roditelja je povišena svest o HIV-u i drugim polno prenosivim bolestima, smatraju autori studije. Oni veruju i da je ta razlika u broju partnera i jedan od razloga zašto su međugeneracijski razgovori o seksu uvek neugodni.

S druge strane, nešto starije generacije koje su odrastale u vreme velike depresije i Drugog svetskog rata u proseku su imale dva seksualna partnera u životu, pokazalo je isto istraživanje.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook
Twitter
Instagram