Tužan kraj jedne od najvećih holivudskih ljubavnih priča

Mekrori
Foto: Steve Parsons / Avalon / Profimedia

Posle 14 godina braka Helen Mekrori preminula je prošle godine na rukama svog supruga i kolege Demijana Luisa u 52. godini od raka dojke.

Helen je bila u braku sa Demijanom Luisom skoro 14 godina i za to vreme postali su jedan od najmoćniih holivudskih parova.

Demijan je najpoznatiji po svojim ulogama u seriji Domovina i Bilo jednom u Holivudu, dok smo Helen obožavali u filmovima Skajfol i Hari Poter i seriji Piki Blajnders.

Vest da su on i dvoje dece, 14-godišnja Manon i 13-godišnji Guliver, ostali bez Helen, prošle godine objavio je Demijan.

„Slomljeno mi je srce što moram da saopštim da je posle herojske borbe sa rakom lepa i moćna žena Helen Mekrori umrla mirno kod kuće, okružena ljubavlju prijatelja i porodice“, rekao je on.

Malo ko je uopšte znao da je glumica boluje od raka.

Tako se prekinula ljubav koja je trajala otprilike otkad su se upoznali u londonskom Almeida teatru. O tome šta ju je privuklo Demijanu, Helen je rekla za Radio Tajms:

„Mnogo me je nasmejao. I još uvek me zasmejava. Naravno, svako u životu želi nekoga koga će da voli i ko će njega da voli, ali mislim da sam uvek bila samo zaokupljena poslom. I tajming je bio čista sreća, čista slučajnost, uvek jeste, zar ne?“

Demijan i Helen venčali su se u julu 2007. pred porodicom i prijateljima. Nakon toga ona je rekla o njihovom venčanju:

„Imala sam medeni mesec. Trajalo je jedno veče. Bilo je veoma kratko, ali veoma lepo. Venčali smo se u opštini, a zatim prošetali Kings Roudom i ručali u lepom restoranu iza ugla sa 11 ljudi. Veoma romantičan dan.“

Par ima dvoje dece zajedno, ćerku Manon i sina Gulivera. Porodični dom je u Londonu. Takođe imaju kuću u blizini Sadberija u Safoku. Tokom 2007. godine porodica je odlučila da se preseli u Los Anđeles kako bi Demijan mogao da se koncentriše na posao. Nakon što je njegova emisija završena početkom 2009. godine, porodica se vratila i od tada je ostala u Londonu.

Pre svog rada u uzbudljivoj drami Fearless 2017. godine, glumica je pričala o Demijanovoj podršci.

„Da, on pruža podršku. Mnogo više nego ja. On me je ubedio da uradim Fearless. Rekao je da će preuzme brigu o deci iako je imao snimanje.“

Jedna od najpoznatijih Helenih uloga bila je čuvena Poli Grej u seriji Piki Blajnders. Nažalost, ona nije doživela šestu sezonu ove serije.

BONUS VIDEO: Poznate Lepotice i Zveri

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram