10 stvari koje smo moj muž i ja uradili da spasemo brak nakon što smo se razdvojili na godinu dana

Foto: Facebook/Caitlin Fladager

Kejtlin Fledžer je mlada žena koja je na svojim društvenim mrežama podelila lično iskustvo o krizi u braku i tome kako su ona i njen suprug prevazišli probleme koje su imali.

„Iza svakog para koji odbija da odustane jedno od drugog, preživi loše dane i stalno se trudi da svoj brak učini boljim, stoji i par koji je jednom prestao da se trudi, lako odustao, skoro izgubio jedno drugo i odbija da dozvoli da se to ponovi.

Caitlin Fladager
Foto: Facebook/Caitlin Fladager

Moj muž i ja smo lako odustajali. Svađali smo se danima, nismo se trudili da se pomirimo, nismo se trudili da razgovaramo o našim problemima ili okidačima.

Zaglavili smo se.

Postali smo lenji.

Bilo nam je prijatno da se ne trudimo.

Oboje smo bili zaglavljeni u pogrešnom načinu razmišljanja.

Mislili smo da je lakše živeti u tišini i brže odustati.

Bili smo ljuti.

Koristili smo tihi tretman.

Skoro smo izgubili jedno drugo, ali mi je tako drago što smo prošli kroz to.

Sada znamo kako izgleda lepa ljubav, jer smo prošli kroz duboke rovove jedne ružne ljubavi“, piše u jednom od svojih statusa na Fejsbuku Kejtlin Fledžer.

Ona i njen suprug imaju dvoje dece, dečaka i devojčicu, a kada su upali u na prvi pogled bezizlaznu situaciju, evo kako su se iz nje iščupali. Kejtlin je taksativno navela šta su uradili da spasu brak, a sve se dešavalo nakon što su živeli razdvojeno godinu dana.

„Išli smo na terapiju zajedno, i pojedinačno, sa zajedničkim ciljem da idemo napred.

Naučili smo jezik ljubavi jedno drugog i počeli da ga više koristimo.

Počeli smo da budemo glasniji o našim potrebama i bolje smo razumeli jedno drugo.

Kvalitetno vreme provedeno zajedno nam je postalo glavni prioritet, kao i to da radimo nove stvari zajedno. Počeli smo da putujemo i ponovo se zabavljamo.

Setili smo se da jedno drugom treba da budemo najbolji prijatelji, a ne emotivne vreće za udaranje.

Morali smo da radimo na izlečenju „deteta u sebi“ (otkrivajući uzroke dečjih aspekata naše ličnosti) i da kopamo duboko u detinjstvo jedno drugog.

Morali smo da naučimo kako da se svađamo na zdrav način, tako da se oboje uvek osećamo poštovano. Setili smo se da smo „ti i ja protiv problema“. Ne ti protiv mene.

Morali smo da ostavimo prošlost u prošlosti, ako smo želeli budućnost. Shvatili smo da ne možemo nastaviti da se raspravljamo o greškama iz prošlosti ako zaista želimo da idemo napred, zajedno. Sve dok je u prošlosti postojala odgovornost za povređivanje, to ne bi trebalo da se koristi kao municija u budućim raspravama. Razgovarajte o prošlim greškama, preuzmite odgovornost i idite dalje.

Shvatili smo da su sve „male“ stvari, kao što je nabavka goriva jedno za drugo, iznenađenja ili pravljenje doručka, zapravo velike stvari.

Shvatili smo da nikada nećemo biti savršen par. Imaćemo teške dane, dane kada nam je potreban sopstveni prostor, i dane kada ćemo se skoro vratiti starim navikama. Ali sada znamo koliko je važno da jedno drugom pružimo nežnost, strpljenje i dobrotu tokom tih dana.“

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram