Studija pokazala kakve grudi muškarci vole na ženi

grudi
Ilustracija; Foto: XPUSNP1 / Backgrid UK / Profimedia

Da, naučnici su se pozabavili i pitanjem atraktivnosti ženskih grudi i istraživanjem pokušali da utvrde kakve su najprivlačnije muškarcima.

Časopis Evolution and Human Behavior objavio je studiju koja dokazuje da od čvrstoće i veličine grudi zavisi koliko će ih muškarci smatrati atraktivnima, piše IFLScience, a prenosi 24sata.hr.

Studija je uključila 267 muškaraca iz Brazila, Kameruna, Češke i Namibije, kojima su pokazivali fotografije na kojim su bile prikazane grudi raznih veličina i oblika.

Pročitajte još:

Sudeći prema rezultatima, u Brazilu, Češkoj i Namibiji muškarci najatraktivnijim smatraju grudi srednje veličine, dok Kamerunci više vole velike grudi.

„Kroz različite kulture postoji jedna konstanta kad je reč o grudima, a to je činjenica da muškarci preferiraju čvrste grudi koje su tipične za mlade žene. S druge strane, velike su varijacije u tome kakva veličina grudi im se sviđa. U većini testiranih zemalja muškarci najviše vole grudi srednje veličine“, kaže Jan Havliček iz Praga, koji je vodio istraživanje.

Usput su ustanovili da veličina simboliše marker potencijalne plodnosti, dok je čvrstoća grudi marker rezidualne plodnosti.

Pročitajte još:

„To zapravo znači da morfologija grudi može da posluži kao indikator preostale plodnosti, ali nudi ograničenu potporu hipotezi o potencijalnom pokazatelju plodnosti. Buduće studije trebalo bi da se fokusiraju na potencijalnu interakciju između dva parametra, a to su veličina i čvrstoća grudi. To bi zajedno moglo objasniti relativno velike razlike u veličini ženskih grudi“, zaključili su naučnici.

***

Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram