Stručnjak za govor tela: Šest ključnih znakova da te vara

znaci prevare
Foto: Supplied by LMK / Landmark / Profimedia

Sumnjate da partner švrlja, ali niste sigurni? Stručnjak za govor tela otkriva tajne znakove koji jasno govore da li je po sredi prevara ili ne.

Stručnjak za govor tela Džudi Džejms kaže da, ako imate osećaj da vas partner vara, verovatno jeste tako, posebno ako ste po prirodi optimista. Ipak, treba znati da, ako ste inače sumnjičavi ili paranoični, možda taj osećaj i nije najmerodavniji, pišu na sajtu Dejli star.

„Vaš mozak uvek hvata razne suptilne znakove, gestove, detalje na osnovu kojih ćete u dubini duše znati da nešto nije u redu i pre nego što otkrijete dokaze. Moguće je čak i da on drugačije miriše jer mu telo oslobađa nove, drukčije feromone“, kaže Džudi.

Pročitajte još:

Ona izdvaja šest tajnih znakova po kojima ćete sigurno moći da prepoznate da vas partner vara.

Doteruje se

„Muškarac u novoj vezi posvećuje više vremena tome kako izgleda i doterivanju. Često ćete ga videti kako hoda uspravno i kako ne propušta male rituale lične nege ili više ide u teretanu“, ističe Džudi.

Novi gestovi

„Nova veza podrazumeva i intenzivnu mimikriju, posebno ako se zaljubio u tu novu osobu. To znači da će pokupiti novu gestikulaciju, nove izraze lica, kopiraće način govora, pa čak i ukus za muziku i modu.“

Ukoliko je promenio odeću i govor tela ili ako sam ide u šoping umesto da, kao ranije, traži vaš savet, to je jedan od najčešćih suptilnih znakova da ima aferu, a što žene mogu da prepoznaju.

Ima napade besa

Džejms dodaje da je pogrešno očekivati da će partner koji vara stalno imati osećaj krivice.

„Egu je lakše da grižu savesti pretoči u bes, npr. tako što će pokušati da partnerku okrivi za neveru.“

Stoga su izlivi besa uobičajeno ponašanje onih koji varaju.

Ne ispušta telefon iz ruku

„Pametni telefon je ključna alatka onih koji varaju jer ga čini vrlo osetljivim, budnim i spremnim na skok svakog trena kada se neko približi njegovom telefonu, pogotovo vi“, ističe ova terapeutkinja.

Ako stalno proverava telefon, stalno šalje poruke, otima ga ukoliko ga vi uzmete u ruku, izlazi iz sobe kad ga neko pozove – sve su to klasični znaci prevare. Ipak, ne treba zaboraviti da neki neverni partneri koriste i drugi, tajni telefon.

Preskače predigru

„Nije tačno da neverni partneri gube interesovanje za seks zato što im libido raste zbog veze s ljubavnicom“, kaže Džejms, ali ističe da manje predigre i ljubljenja može da bude loš znak, pošto se zbog toga oseća kao da vara novu partnerku.

Izbegava kontakt očima

Dubok i dug kontakt očima podstiče produbljivanje emotivnih odnosa, a baš zbog toga će varalica izbegavati kontakt očima.

Pod stresom je

„Varanje znači da on mora da laže obe partnerke, da stalno vrda da ga neko slučajno ne uhvati preko telefona ili na društvenim mrežama. Zbog svih tih stvari koje ga mogu odati varalica je pod ogromnim pritiskom da sakrije tragove i zato je pod sve većim stresom koji se gomila, a to se onda vidi i u govoru tela“, napominje Džudi Džejms.

Prevara će se stoga pokazati i jer će on ubrzano treptati, moguće je da će mu disanje biti plitko, cupkaće nogom, vrpoljiće se često, a vrlo je moguće i da će imati iznenadne emotivne izlive, od suza do besa.

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram