Šta žene treba da urade odmah posle seksa

Ljubav i seks 04. jul 202111:55 > 12:57
nakon seksa
Nakon seksa; Foto: Raphye Alexius / Carte Blanche / Profimedia

Neki nakon seksa vole da nastave s maženjem, neki odmah jure pod tuš, ali sve žene bi trebalo da urade jednu stvar.

Seks je čin tokom kojeg telo prolazi kroz brojne promene. Iako svako od nas ima različite želje i potrebe, telo kod gotovo svih reaguje na vrlo sličan način. Jedna od tih reakcija je i potreba za mokrenjem nakon seksa, piše Zadovoljna.hr.

Ta potreba kod nekih može biti vrlo snažna i trenutna, dok se kod drugih žena pojavi nakon nekoliko minuta, ali je nikako ne bi trebalo ignorisati.

Zašto nam se mokri nakon seksa?

Naše telo je vrlo sofisticirana mašina čija je uloga da nas maksimalno zaštiti od potencijalnih opasnosti koje vrebaju u našoj okolini.

Pročitajte još:

Jedna od tih opasnosti krije se u bakterijama. Naime, tokom seksualnog odnosa telo je izloženo brojnim bakterijama koje se mogu “sakriti“ na mestima na kojima ih nikako ne želimo.

Neven Kapun, dr. med., spec. urologije, objašnjava kako je upala bešike direktno povezana sa seksualnim odnosom.

„Tokom seksualnog odnosa bakterije se kroz mokraćnu cev šire prema bešici, što kod žena može dovesti do akutne upale urinarnog trakta. Uriniranjem nakon seksa zapravo ‘čistimo’, odnosno ispiremo urinarni kanal od bakterija“, ističe Kapun.

Upravo zbog toga, ako osetite snažnu potrebu za mokrenjem nakon seksa, odložite maženje za nekoliko minuta i poslušajte svoje telo.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram