Šta sam shvatila nakon što sam zbog dečka prešla avionom 16.000 km

Foto: Vadym Drobot / Alamy / Alamy / Profimedia

Raskid je bio pravi izazov.

Nakon što su Megan i njen partner bili zajedno nešto više od dve godine, on je iznenada odlučio da prekine njihov odnos prošlog leta.

Radilo se o vezi na daljinu, pa je i raskid kao i ceo odnos bio pun izazova.

„Posle šest dugih nedelja snebivanja oko stanja naše veze, u avgustu sam rezervisala karte za let od 16.000 kilometara od moje kuće u Engleskoj do njega, koji je živeo u Australiji. Bila sam odlučna da ćemo stvari ili rešiti ili okončati licem u lice, a ne preko poruke.“

Kada se ponovo našla lice u lice sa svojim dečkom i pokušala da spasi vezu, Megan je shvatila 4 stvari.

Prvi zagrljaj će biti strašno čudan, a prvi poljubac još gori.

„Izašla sam iz lifta da bi me dočekao čovek znatno viši nego što sam ga se sećala i taj čovek me je zamalo srušio kada me je obavio rukama i privio me u zagrljaj koji godinama nismo mogli da imamo,“ priča Megan za Yourtango.

Dok su sedeli u hotelskoj sobi, pili, razgovarali i smejali se, shvatili su da uprkos činjenici da se sve promenilo, ništa se zapravo nije promenilo.

A kada ju je momak koga je volela od srednje škole zamolio da je poljubi, ona je očekivala da će nastupiti pravi vatrometi, međutim desila se potpuno suprotna stvar.

„Niko od nas nije toliko dugo poljubio nikoga da nismo imali pojma šta radimo. To je bio neki plašljivi poljubac, nesrpetno petljanje usnama.“

Nije lako preći od toga da uopšte ne provodite vreme sa nekim do toga da sve vreme provodite sa nekim.

Naučili su ovo na teži način.

„Prelaz sa toga da naše vreme provodimo zajedno u blokovima od nekoliko sati putem video ili telefonskih poziva do iznenadnog ličnog boravka sa osobom ceo dan može biti jako stresan, i mi smo oboje imali problema da se naviknemo na to,“ objašnjava Megan.

Postoji razlog zašto u vezama postoji odvojeno vreme koje svako provodi sa porodicom i prijateljima.

Ona i njen momak nisu stigli do tog nivoa udobnosti da svaki sat mogu da provedu zajedno.

Ako deluje suviše dobro da bi bilo istinito, verovatno i nije.

„Ideja da popravljanje veze znači jedan veliki gest, nekoliko suza, a zatim našminkani seks. I onda je sve ponovo savršeno 100% vremena je mit“.

Niko nije savršen, i vi i vaš partner ste ljudi i normalno je da ćete s vremena na vreme raditi stvari koje nerviraju ovog drugog.

Ne moraš stalno da ponavljaš „volim te“.

„Kada je vaša veza propala, lako je vratiti se starim navikama, a govoriti „volim te“ iznova i iznova samo da bih to rekla je jedna od mojih“.

Poslednja stvar koju je Megan naučilo ovo putovanje jeste da ne mora da kaže to da bi bilo očigledno.

„Znao je to po načinu na koji sam se smejala sa njim i po načinu na koji sam mu prolazila prstima kroz kosu dok je ležao na krevetu“, kaže Megan.

***

Bonus video: Poznate Lepotice i Zveri

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram