Spoljašnji faktori koji mogu dovesti do raskida veze

Điđi Hadid i Zejn, Foto: Hahn Lionel/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Veze obično započinju iz ljubavi, ali se završavaju iz brojnih razloga.

Ponekad je razlog neverstvo ili odbijanje osobe da se potpuno posveti partneru, a neretko razlog budu i neki spoljašnji faktori. Nove veze su posebno podložne uticajima sa strane, mada i neke veze koje traju godinama mogu da podlegnu pod pritiskom okoline.

Ako je neki od spoljašnjih faktora prisutan u vašoj vezi, to ne znači nužno da ćete raskinuti sa voljenom osobom, ali može da vam stvori probleme. U našoj galeriji vam otkrivamo koji su to spoljašnji faktori koji mogu urušiti temelje vaše veze, kako biste mogli da ih eliminišete na vreme.

Porodično neprijateljstvo ili mešanje u vezu

Veliki problem vam može predstavljati činjenica da njegovi roditelji ne podržavaju vašu vazu, ili da on nije naročito drag vašim. Koliko god da on vas voli, u jednom momentu će mu dosaditi da ga cela vaša porodica tretira kao uljeza. Roditelji nemaju meru kada je u pitanju mešanje u ljubavne odnose svoje dece. Nažalost, mnogi su otvoreni neprijateljski nastrojeni prema osobi koju ne smatraju dovoljno dobrom za svoju ćerku ili sina.

Religijske razlike

Dvoje ljudi iz različitih verskih sredina mogu da započnu ljubavnu vezu, pod uslovom da svako poštuje veru onog drugog. Ali, to takođe može da stvori rascep u vezi, posebno ako se od vas očekuje da se udate za osobu koja je iste vere kao i vi. Situacija se dodatno komplikuje ako dobijte dete sa osobom koja ne pripada istoj religiji poput vas. Važno je dakle da imate na umu religijsku razliku kao potencijalno prepreku u vašoj vezi.

Treća osoba

Ljubavna veza je stabilna onoliko koliko su osobe u njoj rešene da ne dozvole trećoj strani da se meša. Prisustvo treće strane u vezi može stvoriti probleme u njoj. Ako vi ili vaša voljena osoba imate bivšeg partnera koji ne zna gde mu je mesto, to može da bude vrlo problematično. Čak i ako ne nameravate ništa da imate sa datom osobom, dovoljno je njeno stalno prisustvo da se vaša veza poljulja.

Zahtevan posao

Svi imamo razumevanja za one koji karijeru stavljaju na sam vrh važnih stvari u životu. Niko ne može da vas krivi što ste posvećeni svom poslu i želite da ostvarite uspeh u njemu. Međutim, ako imate posao koji je vrlo zahtevan i oduzima vam previše vremena to se može odraziti na vaš ljubavni život. Ako često radite prekovremeno, donosite posao kući i zauzeti ste zbog njega vikendima, to će sigurno uticati na to da se vaš partner oseća zanemareno.

Deca i bivši partneri

Ako ste u vezi sa nekim ko je bio u braku i ima decu, to takođe može stvoriti probleme u vašem odnosu. Osobe koje imaju decu će njih uvek stavljati ispred onih sa kojima se zabavljaju, što je sasvim razumljivo, ali zna da bude i prilično teško za prihvatanje. Takođe, ako vi imate decu, moraćete naći način da učinite da se vaš partner ne oseti zanemareno. Osim toga i bivši supružnici često znaju da prave probleme osobama sa kojima su nekad bili u braku, piše Ženskimagazin.

***

Bonus video: Prosidba na fudbalskom terenu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram