Šta sam naučila o ljubavi nakon što me zaprosilo 9 različitih muškaraca

Foto:Screenshot/Instagram/laurelhouse

Postanite ranjivi.

Zaprosili su me devet puta – jedan od njih, sasvim ozbiljno, bio je na prvom sastanku, a nekoliko drugih u roku od nekoliko nedelja.

Međutim, nisam bila zaljubljena u većinu tih muškaraca.

Takođe sam se dva puta udavala i treći put verila. I, ne – nisam manipulisala, lagala, koristila ili obmanjivala nijednog od tih ljudi. U stvari, u oba moja razvoda, nisam ništa uzela niti dobila ništa… finansijski. Pa kako sam to uradila? Stavila sam fasadu „savršene žene“, one koja je naterala muškarce da padnu na jedno koleno misleći da su tako lako pronašli „idealnu ženu“.

Ovo su tri lekcije koje sam naučila o pravoj ljubavi nakon što sam zaprošena 9 puta.

Skrivanje vaših emocija ima suprotan efekat

Novi klijenti mi dolaze pitajući se zašto:

– Oni nastavljaju da idu na prve sastanke koji nikada ne dovode do drugog jer jednostavno ne osećaju ništa prema momku.

– Posle nekoliko neverovatnih sastanaka, tokom kojih su možda čak imali i seks (i bilo je dobro!), on je misteriozno okončao to.
– Oni su u neravnopravnim odnosima u kojima on oseća mnogo više prema njoj, a ona jednostavno „još nije tu“.
– Nikada nisu bili istinski zaljubljeni.

Sa svakim od ovih klijenata, pitam: Da li se otvarate, otkrivate svoje pravo ja, postajete malo ranjivi i povezujete se kroz priče umesto površnih razgovora?

A znate li šta skoro svaki od njih kaže? Ne.

Zašto?

– Zato što mu još ne veruje.
– Još se nije dokazao.

– On još ne „zaslužuje“ tu vrstu emocionalne intimnosti od nje.
– Ili, neke žene imaju isti razlog kao i ja, isti razlog zbog kojeg sam se emocionalno udaljila i zatvorila – „Ne znam ko sam zaista niti kako da se otvorim.”
I to je i tužno i zastrašujuće. Takođe je uobičajeno. Mnogi od nas su se zazidali i zatvorili zbog starog emocionalnog ožiljnog ožiljka. Pokušavajući da izbegnemo svađu, sakrili smo svoje pravo ja.

Izgubili smo osećaj za sebe, a ponekad čak i za sopstvenu vrednost.

Praćenje pravila uništava brakove

Moja dva braka su se dogodila kada sam bila mlada, sa 21 godinom, a onda ponovo sa 24. Igrala sam po „pravilima“ zabavljanja.

Moji muževi su bili dobri ljudi. Ali, na kraju krajeva, nisu bili dobri za mene tada.

Onda sam ušla u niz izuzetno nezdravih veza zbog kojih nisam bila sigurna u sve što sam ranije „znala“, uključujući i ko sam. Postala sam hladna i prazna.

Znala sam šta da radim i kako da se ponašam da bih uzbudila momke. Ali izostavila sam jedan veoma važan element iz jednačine: mene.

Nije da sam namerno pokušavala da sakrijem ko sam. Jednostavno nisam imala pojma kako da to pokažem. Zatajio sam svoje prljave „istine“, svoju slabost, svoje strahove, svoje neuspehe, svoj stid.

I umesto toga, predstavila sam savršenu fasadu, još uvek sa razumevanjem da je moja ranjivost bila potrebna u izvesnoj meri, da bih navela muškarce da se otvore (što sam želela jer sam želela da ih zaista upoznam).

Ne možete osetiti ljubav ako nikada ne otvorite svoje srce

Dozvolite mi da vam kažem suštinu problema: zato što sam zatvorila svoje srce, nisam mogla da se zaljubim.

Ako ne otvorite svoje srce (a najdirektniji put do otvaranja srca je kroz pokazivanje ranjivosti), tada nećete osetiti pravu ljubav i povezanost sa drugim. Biti čovek je ono što vas čini zaista dopadljivim.

Takođe ne dozvoljavate nekome da vas zaista voli. Naša ljudskost je ono što nas čini zaista dragim i omogućava drugima da se duboko i autentično zaljube u nas (i jedni u druge).

Naravno, muškarci smatraju da je samopouzdanje privlačno. Ali to je „slabost“, tačnije ranjivost, u koju se zaljubljuju. Ovo je takođe razlog zašto toliko žena koje su se obukle savršeno za prvi dejt na kraju biva ostavljeno „bez razloga“.

Muškarci i žene padaju na te fasade svaki dan, misleći da su pronašli savršenu osobu koja je zabavna i fina i avanturistička i vrela i puna ljubavi i neguje… sve vreme!

Oni „nikada“ nisu teški, emotivni, tužni ili ljuti, zatvoreni ili „normalni“… nikada! Zar nije veličanstveno?! Ne, to nije. To je lažno.

Dakle, odbacite pravila. Odbacite fasadu — dosta sa manipulativnim igrama. Ako želite da nađete pravu ljubav, postanite stvarni, postanite ranjivi, razorite se… čak i na prvom sastanku, piše yourtango.

***

Bonus video: Televisa presenta: Prelepa Srpkinja Marija je buduća zvezda Meksika

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram