Srbi u mnogo čemu zaostaju za Evropom, ali u seksu su bogovi i imaju papir da to i dokažu

seks srbi
Foto: Shutterstock

Šta kažu podaci?

Sva pravila padaju u vodu kad su u pitanju ljubav i seks i naučnici kažu da ne postoji „normalna“ brojka koja bi pokazala koliko često treba da vodimo ljubav. Svaki odnos je drugačiji i normalno je ono što i vas i partnera ispunjava i čini srećnim. Ipak, studije pokazuju koliko često imaju seks srećni parovi.

Ispostavlja se da je to ređe nego što mnogi misle – otrprilike jednom nedeljno, odnosno 54 puta godišnje.

Podaci pokazuju i da parovi koji imaju seks više od jednom nedeljno nisu srećniji, ali oni koji imaju seks manje od jednom nedeljno jesu manje ispunjeni, piše nbcnews.com.

A šta kažu podaci o seksu među Srbima?

U globalnom Durex istraživanju seksualnih stavova i trendova, Srbi su se pokazali manje avanturisti od mnogih svojih evropskih suseda. Naša zemlja je rangirana kao prilično konzervativna u svojim iskustvima, stavovima i praksi.

Ali izveštaj sumira i prosečnu učestalost seksa u Srbiji. Tu se ispostavlja da smo u vrhu – na trećem mestu sa 128 puta godišnje, iza Grčke (138) i Hrvatske (134).

Globalni prosek seksualnih odnosa je 103 puta godišnje. Na dnu ove tabele koja pokazuje učestalost seksa su Japanci sa 45 puta godišnje, a najniže rangirani Evropljani su Šveđani sa 92, piše eurosexscene.com.

Što se tiče Srba, brojke iz ove studije još pokazuju da je 46 odsto našeg stanovništva zadovoljno svojim seksualnim životom, dok 27 odsto njih sanja da ima seks – češće.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram