„Sram bi me bilo da priznam prijateljima, ali ovo najviše želim od žene u seksu“

seks
Foto: Tom Merton / Caia Image / Profimedia

Šta muškarci žele u krevetu?

Kada su u muškom društvu, pripadnici jačeg pola neretko su spremni na hvalisanje svojim seksualnim postignućima, a dobar deo njih će i preterivati u opisima ne bi li izazvali divljenje prijatelja. Ali kao što žene znaju, istina je često drugačija od njihovih priča.

Umesto maratonskog seksa i „spontanog“ uništavanja kreveta usled burnog vođenja ljubavi, dobar deo muškaraca uglavnom želi – nežnost među čaršavima.

„Sram bi me bilo da priznam prijateljima, ali nežno vođenje ljubavi mi je najdraže. Obožavam kad mi partnerka svojim pogledom i dodirima jasno daje do znanja da me želi i nije joj problem da preuzme inicijativu kako bi mi to pokazala“, prenosi Zadovoljna.hr reči 34-godišnjeg Martina.

„Nemam ništa protiv seksa nabrzaka, ali on nikada ne zadovolji moje najdublje potrebe“, dodaje Martin. „Najviše volim kad me nežno skine, ljubi po celom telu i kada polako dosegnemo orgazam. Tada se osećam da smo povezani, kao da smo jedno.“

Da su takva razmišljanja sve češća među muškarcima, potvrđuju i neke studije.

Muškarci ne žele uvek da budu oni koji će inicirati seksualne odnose, kaže dr Don Majkl, klinička seksološkinja i autorka priručnika „Intimacy Guidebook for Couples“. Ako muškarci moraju da iniciraju seks svaki put, počinju da se osećaju manje privlačno, a mogu razviti i strah od loše predstave u spavaćoj sobi.

iako je svojevremeno serijal „Pedeset nijansi sive“ bio vrlo popularan, dr Majkl je primetila sve veći broj muškaraca koji žude za totalno drugačijim stvarima.

Neki muškarci vole kada su njihove žene dominantne, ali tu dominaciju ne sprovode na grub način. Naprotiv, dominiraju svojom brižnošću. O tome se retko kad govori, ali muškarci zaista žele nežnost u spavaćoj sobi. Žele intimnost s ženom kroz nežan seks prepun ljubavi. Žene zaboravljaju da su i muškarci emocionalna bića, a da je seks ogromna ekspresija intimnosti.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram