Srbi otkrivaju: Da li osuđuju žene koje brzo spavaju s njima

foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Mnoge devojke brinu da će dobiti osude ako pristanu na seks na prvom sastanku.

Seks! Ne znaš šta je gore kad počneš da se viđaš sa nekim, da li je bolje odmah da ga imaš i da skineš to sa dnevnog reda i smanjiš tenziju oko toga jer nam se nekako čini da to pitanje uvek visi u vazduhu, a opet da li će se o tebi misliti loše ako odmah pređeš na stvar?

Najbolje u svakom slučaju je da radimo tačno onako kako nam odgovara u datom trenutku i da probamo da se maksimalno opustimo i uživamo. Ako iskra plane odmah, što sebi uskraćivati zadovoljstvo i ne iskoristiti priliku.

Sa druge strane ako nam je potrebno vreme da se opustimo sa nekim treba to i da kažemo i sačekamo da prođe par sastanaka dok bolje ne upoznamo naše partnere pa nam onda i seksualno odnos bude bolji i iskreniji.

Pitali smo momke šta misle o seksu na prvom sastanku i da li im smeta kada devojke to rade zato što znamo da mnoge strepe od ovog pitanja i da je ono često uzrok suzdržavanja i izbegavanja stvari koja treba da bude uživanje za obe strane.

„Nekad mi je to smetalo i bio sam u fazonu ‘šta ako ovako leže sa svakim’. Ali kako godine prolaze, to je sve manje bitno i devojke imaju pravo da rade šta god da požele. Na kraju krajeva i ja želim seks i ona želi seks, zašto bi se bilo ko suzdržavao? Šta više, sad sam u vezi sa devojkom sa kojom sam spavao prvo veče i baš nam je lepo, kaže Milan (29).

„Ne osuđujem uopšte. Odrasli smo ljudi koji su oboje pristali na uzajamno zadovoljstvo, šta ima loše u tome? Nekad je čak i bolje obaviti to pre, pa da znamo da li se podudaramo na svakom planu“, misli Bojan (30).

Izgleda da kako godine rastu, predrasude sve manje opadaju i najvažnije ostaje da se svi dobro provedu i urade onako kako im prija.

„Mislim da nisam više u godinama kada mogu da očekujem da nađem devojku koja nije imala određen broj seksualnih partnera iza sebe, tako da mi je potpuno nevažno i koliko ih je imala i da li smo seks imali odmah, ne vidim poentu da se suzdržavamo, bolje odmah da se zna jel odgovaramo jedno drugom i u tom smislu, nego da saznamo posle mesec dva“, kaže Andreja (35)

„Čak više volim kad se to desi, obično se iznenadim jer sam naletao na devojke koje to čuvaju kao da je seks jedina stvar koju imaju da ponude. Zaista ne vidim ništa loša, nisam sigurno izašao sa devojkom samo zbog toga, tako da slobodno nek se opusti i radi stvari koje joj se rade“ kaže Jovan (30).

A neke ljubavne priče su baš otpočele ovim putem, tako da je vreme da se potpuno opustimo i seks prestanemo da doživljavamo kao nešto što ili mora ili ne sme da se desi odmah.

„Sa devojkom sa kojom sam trenutno sam se prvobitno navatao na nekoj žurci. Njoj posle bilo glupo pa me mesecima izbegavala, ali smo onda vremenom završili zajedno, a taj događaj nikada nije uticao na moje mišljenje, još mi se više i sviđala iskreno“, navodi Lazar (33).

A bilo je i onih koji su dosta neodređeni po tom pitanju i koji su nam rekli da sve zavisi od trenutka u kom su se našli, mada čini nam se da ni tada nisu nešto preterano sudili o postupcima lepšeg pola.

„Ne znam šta odgovorim iskreno, zavisi od situacije, a zavisi i od devojke, ako tražim vezu mislim da ne bih voleo odmah sve na tacni da dobijem isto veče, a ako je to neka riba sa kojom sam se dohvatio u klubu ili u izlasku ne vidim ništa pogrešno jer mi deluje da smo oboje imali isti cilj“,  misli Nenad (26).

„Stvarno mi zavisi od situacije do situacije i od devojke sa kojom se viđam i zašto se viđamo. U svakom slučaju svako treba da radi ono što želi, tako da mi je u suštini sve jedno, neću suditi na duge staze o tome, više mi je šta ja želim od viđanja pa na osnovu toga stičem mišljenje“, kaže Milan (27).

Neki su više imali problem sa drugarima i sa mogućim brojem potencijalnih partnera nego sa samim činom seksa:

„Najviše zavisi od koji je broj seksualnih partnera u pitanju. Ako bih znao da je bila sa nekoliko mojih drugara, i da je sa svima odmah spavala, ne znam da li bih mogao da je smatram kao ozbiljnog kandidata za vezu. Možda bi mi čak i smetalo to što se svi poznajemo, ali ne mogu da tvrdim, nisam se našao u situaciji“, kaže Miloš (27).

Na kraju se ispostavilo da najviše od svega smeta ako se pretvaramo i lažemo, tako da devojke, najbolje je biti iskren u svojim namerama kakve god da su one bile.

„Najviše mrzim kad to urade, a onda u pola kažu „mislim ja ovo inače ne radim“, šta bi ja sad trebalo da pomislim da sam izuzetak ili da je ona poklekla pa je sad grize savest. Onda još i pomislim da nema samopouzdanja kad to govori i sve ode u propast. Kad se već desilo bolje da oboje ćutimo jel radimo to inače ili ne, ako je bilo dobro kakve veze ima“, surovo je iskren  Mateja (26).

Ono što smo zaključile iz ovih razgovora jeste da su momci više zamišljeni oko svojih želja i potreba i manje im je važno to šta ćete žene da urade, nekako šta god da urade jedino što je važno je da se oboje dobro provedu i da to bude ono što su obe strane želele.

Tako da, opustite se i uživajte, a radite baš onako kako vam se radi bez stresa od toga kakve ćete reakcije izazvati.

***

Bonus video: Muške simpatije iz mladosti

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram