Sitnica u braku koja pravi razliku između sklada i rasula

Ljubav i seks 18. okt 202100:13 > 00:20
Foto:Shutterstock

Mnogo je znakova koji ukazuju na to da imate dobrog muža – to je muškarac koji vam pomaže, teši vas, čini vas srećnom, sluša vaše želje, snove i probleme, voli vas... Dobrom suprugu verujete i znate da se na njega možete osloniti.

Ali to je i osoba koja sa vama može podeliti i svoje „mane“. Tačnije, greške koje će neminovno činiti tokom života jer niko nije savršen, piše Zadovoljna.hr.

Stručnjaci se slažu da je dobra komunikacija najvažniji temelj za uspešan brak. Ona podrazumeva deljenje lepih stvari u životu, ali i razočaranja, neuspehe i poraze.

Dobri muževi i žene priznaju međusobno svoje greške partneru, očekuju razumevanje za svoje postupke, ali i traže rešenja kako ne bi ponavljali iste greške.

Oni znaju da nisu savršeni, ne ponašaju arogantno kada znaju da nisu u pravu. Naprotiv, kada partner ima drugačije mišljenje od njih, oni će ih saslušati i poštovati njihovo mišljenje čak i ako se ne slažu s njim. Iznad svega, neće se plašiti da zatraže stručnu pomoć trećih osoba.

Kada vam se pokvari automobil, bez razmišljanja ćete ga odvesti na servis. Kada se pokvari nešto u vašem braku ili vezi, hoćete li se prema tome ponašati isto kao i prema svom limenom ljubimcu?

BONUS VIDEO: Zašto brak nije lak – i muškarcima će biti dozvoljeno da budu ranjivi