Signali na prvom koji dejtu znače da treba da mu date šansu

Ljubav i seks 22. jan 202214:10 > 23:22
Foto: Shutterstock

Prvi sastanci mogu biti uzbudljivi, ali i pomalo stresni i nepredvidivi. Ipak, postoji mnogo toga što možete naučiti o osobi na prvom sastanku, a određeni postupci i detalji mogu da budu znak da odnos ima potencijala.

Iako je to samo prvi sastanak i prilično je nemoguće precizno znati da li ćete se vi i taj stranac koji sedi naspram vas odlično slagati, neki znaci vam mogu pomoći da shvatite da li ima poente ulagati energiju u drugi, treći sastanak, pa eventualno i zajedničku budućnost.

Osećate se prijatno i sigurno

Osećati se potpuno opušteno u blizini nekoga koga ne poznajete može biti teško. Ipak, ako vam nije problem budete svoji na tom prvom sastanku, to je zaista dobar pokazatelj da bi stvari mogle da prođu fino ako nastavite da izlazite ili započnete nešto ozbiljnije.

Zainteresovani su da čuju što više o vama

Ako muškarac sa kojim ste izašli deluje iskreno zainteresovano kada pričate o stvarima koje vam znače i koje volite – to je dobar znak. Za kvalitetan odnos potrebno je da imamo nekoga ko uvažava naše snove i želje. Potrudite se da i vi saslušate njega, što neće biti teško posebno ako delite slična interesovanja i ambicije.

Foto: zzzdim / Alamy / Alamy / Profimedia

Pristojni su prema konobarima i uslužnim radnicima

Postoji ona teorija da je svako ko se ponaša nepristojno prema konobarima u kafiću loša osoba. Ima istine u tome, jer je pristojnost prema osobama koje nas uslužuju jedan od pokazatelja dobrih manira.

Nije bilo neprijatnih pauza

Ne postoji nelagodniji osećaj nego kad na sastanku ponestane tema za razgovor i nastupi „neprijatna tišina“. Ukoliko je konverzacija tekla bez problema i nije bilo potrebe da počnete da komentarišete kakvo je vreme napolju, prihvatite i drugi sastanak!

Dejt je trajao duže nego što ste planirali

Kada ste prvi put zakazali viđanje, planirali ste da ostanete maksimalno sat-dva. Međutim, prošlo je tri sata a vi se još uvek smejete i razgovarate. Neki sastanci se završavaju loše, tako da jedna ili obe strane pokušavaju da što pre pobegnu. Ali ako ste na prvom sastanku proveli duže nego što ste očekivali, to je jasan znak da ste se oboje zabavili i da ste „kliknuli“.

Javili su vam se nakon sastanka

Ako su se pobrinuli da ste sigurno stigli kući i javili vam se na društvenim mrežama da vide kakvi su vam utisci nakon dejta – definitivno mu se dopadate. Svi volimo džentlmene, a nema većeg znaka pažnje od poruke „Javi mi kad stigneš kući sigurno“.

Bonus video: Muške simpatije iz mladosti

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram