Romeo i Julija korone: Zaljubili se preko balkona u Veroni

Foto: Instagram/paola.agnelli80

Italijanski par mediji zovu "modernim Romeom i Julijom" jer su se upoznali preko balkona tokom policijskog časa u Veroni - a sada se venčavaju.

Mikele D’Alpaos (38) i Paola Anjeli (40) verovatno će pamtiti 2020. godinu kao možda i najlepšu u svojim životima – njima je pandemija koronavirusa donela veliku ljubav.

Dvoje Italijana iz Verone upozali su se na svojim balkonima tokom strogog policijskog časa, a tada su i započeli svoju „vezu na daljinu“ – slično Šekspirovim junacima Romeu i Juliji. Sada su objavili da se venčavaju.

Paola Anjeli je advokatica koja je prvi put ugledala Mikelea kada su svi masovno izlazili na balkone, svakog dana u 18 časova, kako bi se međusobno bodrili tokom mračne korona-krize koja je pogodila Italiju.

„Uzećemo se i već smo odredili datum. Razmišljamo da napravimo zabavu na krovu moje zgrade, to bi imalo smisla jer smo se upoznali na terasama“, rekla je Paola za The Times.

Pročitajte još:

Za vreme karantina, Paolina sestra Lisa je kod nje na balkonu svirala violinu, i to pesmu „We are the champions“ benda The Queen, a sa njom je na terasi uvek stajala i Paola. Mikele D’Alpaos je bio opčinjen njome, pa je uspeo da je pronađe na Instagramu i pošalje joj poruku. Dopisivali su se svakoga dana do kasno u noć.

Nisu mogli da se lično sretnu zbog ograničenja usred pandemije, pa je njihova ljubav počela tekstualnim porukama.

Priča ovog para postala  je viralna kada je Mišel na svoju zgradu okačio platno na kojem je pisalo ime njegove ljubavi Paole.

Konačno su se sreli „licem u lice“ u maju u jednom parku u Veroni. Živeli su većinu svojih života sami, u zgradama koje su stajale jedna prekoputa druge, ali se do pandemije koronavirusa nikada nisu upoznali.

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram