Odgovori na sva vaša pitanja o seksu tokom korone

seks
Iz filma "Sex tape"; Foto: XPUSJP / Backgrid UK / Profimedia

Od početka frke s koronom i insistiranja na distanci pitanje seksa postavilo se kao vrlo diskutabilno. Hrvatski zavod za javno zdravstvo sada je sva važna pitanja na tu temu sveo na pet kratkih i jasnih odgovora o seksu tokom koronavirusa, među kojima su i oni koji se tiču masturbacije i seksa među parovima u dugoj vezi.

Seks saveti kanadske lekarke su izazvali podsmeh, ali od starta je bilo jasno da će oni koji su koronavirus dočekali singl – i ostati singl još neko vreme. Ipak, i za parove postoje stroga lekarska pravila za seks.

Projekat „Živjeti zdravo“, koji je pokrenuo Hrvatski zavod za javno zdravstvo, izbacio je slogan „Nema maženja bez paženja“ i objavio grafiku kojom se sumira sve što treba znati o polnim odnosima u vreme pandemije koronavirusa. Po njima je pet odgovora na glavna pitanja o korona-seksu, a neki će vas verovatno iznenaditi.

Pročitajte još:

1 – Ne postoji dokaz da se koronavirus prenosi putem semene i vaginalne tekućine.

2 – Polni odnos podrazumeva vrlo bliski kontakt s drugom osobom, pa ako jedna osoba ima kovid 19, dovodi drugu osobu u opasnost od zaraze.

3 – Polni odnos s partnerom s kojim živite ne nosi dodatan rizik od zaraze ako se oba partnera pridržavaju mera zaštite od koronavirusa u svakodnevnom životu.

4 – Masturbacija ne uključuje drugu osobu i ne nosi rizik od zaraze koronavirusom.

5 – Prilikom polnih odnosa koristite kondome i/ili druge metode kontracepcije kako biste izbegli polno prenosive infekcije.

I dok vi verovatno već imate u glavi ilustrovano uputstvo za seks nedavno predstavljeno u jutarnjem programu, poznate ličnosti uključuju se u kampanju snimcima koje postavljaju na društvene mreže.

*

*

*

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram