„Rečenica kojom sam upropastila sestrinu veridbu i ne kajem se“

veridba
Foto: Antonio Guillen Fernández / Panthermedia / Profimedia

Otkrila je mračnu prošlost sestrinog verenika.

Na jednom porodičnom okupljanju žena je u poverenju saznala za ne tako lepu prošlost svog budućeg zeta, verenika svoje sestre. Ona je potom svoja saznanja podelila sa ostatkom porodice, a to je imalo velike efekte.

O onome što se desilo ona je pričala na Reditu. Počela je svoju ispovest objašnjavajući detaljnije šta se dogodilo.

„On ima tešku prošlost, ali je uvek bio veoma pristojan i šarmantan. Nikad nije govorio o svojoj porodici niti o svom odrastanju. Moja sestra je rekla da je to bolna tema za njega, tako da ga niko nikada nije forsirao da o tome priča.“

Dotični dečko i njena sestra su se zabavljali oko godinu dana, a njegova prošlost im nikada nije predstavljala veliki problem. Verili su se i planirali su da se venčaju. Ali sve se to promenilo kada je on na toj porodičnoj proslavi rešio da svoje tajne otkrije starijoj sestri svoje devojke.

„Rekao mi je neke prilično šokantne stvari iz svoje prošlosti, da je ranije koristio droge, čak i one teške, da se bavio prostitucijom.“

Žena se isprvo sažalila na verenika svoje sestre jer joj je plakao na ramenu, ali to saosećanje se ubrzo pretvorilo u nelagodnost jer ga više nije gledala istim očima.

„Rekla sam svom mužu ono što sam saznala jer mi nije bilo prijatno da to zadržim za sebe. Rekla sam i svojoj sestri jer nisam znala koliko je bio iskren prema njoj i da li joj je sve to već kazao, a to je moglo da utiče na njenu odluku da se uda za njega.“

Ipak, njena mlađa sestra je već bila svesna situacije i rekla je da to nije promenilo njena osećanja prema vereniku. Planirala je svoj život s njim.

Međutim, sve se promenilo kad je cela porodica saznala za sve. Starija sestra je smatrala da i roditelji treba da znaju. Ipak, neki od ukućana su kazali kako to nije bila njena odluka i kako nije trebalo da ono što je čula u poverenju podeli sa svima njima.

I onda se desio krah ljubavi. Dečko je otkazao veridbu uz reči da nije dovoljno dobar za svoju devojku.

Starija sestra je potom tvrdila da joj to nije bila namera i da niko nije rekao da on nije dovoljno dobar, ali je rekla i da je naivno pretvarati se da nekoga gledaš isto nakon što saznaš da je bio zavisnik.

„Sviđalo vam se to ili ne, takav način života nosi velike rizike i recidivi su uobičajeni. Zabrinuta sam da će moja sestra biti povređena i ne mislim da je nerazumno da moja porodica zna isto što i ja, posebno jer im je on dolazio u kuću i jer je njihova ćerka planirala budućnost s njim.“

Na sajtu Your Tango ističu da situacija nije jednostavna, ali da je dečko očigledno dao sve od sebe da ostavi mračnu prošlost iza sebe, bio je iskren i prema devojci i prema njenoj sestri, ali da nije mogao da se nosi sa stigmom i sa eventualnom osudom šireg kruga ljudi i porodice svoje nesuđene verenice, uz zaključak da je žena trebalo dvaput da razmisli i da možda porazgovara sa nekim stručnjakom pre nego što je širila informacije dalje.

BONUS VIDEO: Muške simpatije iz mladosti

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram