Pravilo 2-2-2 koje može učiniti čuda za vezu

veze
Foto: BauerGriffin / INSTAR Images / Profimedia

Često se događa da ljudi koje vežu dugogodišnje veze, život i deca zaborave da nisu samo partneri, već i ljubavnici. Ujutro, odmah nakon što se oglasi alarm, otrčite do kupatila i jurite na posao umesto da još malo ležite u krevetu, mazite se ispod pokrivača, pričate snove, delite planove za dan. Nakon posla gledate TV serije ili telefon, umesto da razgovarate ili se zabavljate zajedno.

Vikendi su uvek ista rutina – on igra igrice, ona ide na jogu i sastaje se sa svojim prijateljima. Ili on šeta s decom, a ona kuva ručak i večeru. Grljenje i seks ponovo zakazujemo za sledeću nedelju.

Ukoliko shvatate da već dugo živite zajedno kao susedi, da imate sve manje zajedničkih aktivnosti, ako izuzmemo šetnje s decom, kuvanje i čišćenje, da ste izgubili kontakt jedno s drugim, pravilo 2-2-2 je baš za vas, jer neće dopustiti da rutina uništi ljubav, već će vezu učiniti svežom i uzbudljivom.

Opet ćete osetiti da vam nema nikoga bližeg. Ono što je najvažnije, nemojte čekati da se svaki dan pretvori u dan mrmota. Oslobodite prostor u svom kalendaru i volite se istinski, piše City Magazine.

Svake druge nedelje

Prva dvojka u pravilu 2-2-2 odnosi se na zajedničke obroke na svakih 14 dana. Odaberite šik restoran ili kafić. Rezervišite unapred, tako da sigurno pronađete mesto i da veče ne postane razočaranje. Neka ovo bude iznenađenje za nekoga od vas. Naredni put neka druga osoba pripremi iznenađenje odabirom drugog mesta za večeru. Možda ćete otići u italijanski kafić u kojem ste imali prvi dejt. Možete i pogledati koji su se novi tržni centri otvorili u kraju, a u njima novi kafići.

Neka to danas bude ugledan restoran, a drugi put mali šank sa tri stola. Internet nudi mnoge mogućnosti ,za otkrivanje takvih mesta. U ovakvim izlascima postoji još jedan plus – stvarate priliku jedno drugome da se doterate i kućnu trenerku zamenite za haljinu ili odelo, i vidite jedni druge u drugačijem, lepšem svetlu.

Svaka dva meseca

Druga dvojka znači vikend samo za vas – bez kupovine, čišćenja stana i ostalih obaveza. Isključite telefone, odvezite se na novu lokaciju, rezervišite hotelsku sobu na nepoznatoj lokaciji koju možete odabrati samo zatvaranjem očiju i upiranjem prsta u kartu. Imaćete vremena za iskrene dijaloge: o snovima, o mislima i pogledima, o osećanjima.

Pravi razgovor nije o rutinskim stvarima, brigama oko stana, posla, već o onome što se već dugo vrti u mislima, ali nije bilo vremena da se kaže. Ukoliko, pak, sedite u četiri zida i vaša tela zahtevaju kretanje, ništa nije više okrepljujuće i osvežavajuće od velnes izleta ili pešačenja u paru, bez prijatelja i dece. Mogućnosti su beskrajne, najbolje je odabrati ono u čemu se najviše pronalazite kao par. Probajte nešto novo. Verovatno će to pružiti podsticaj vezi.

Svake druge godine

Svake druge godine vašeg partnerstva morate, prema pravilu 2-2-2, ići na odmor udvoje. Pokušajte da odložite telefone ili još bolje, isključite ih, čak i ako stvarno želite da pošaljete fotografije i snimke. Tako možete uživati u trenutku, više se gledati u oči i stvarati uspomene koje pripadaju samo vama. Ukoliko ipak želite da zabeležite prelepe zalaske sunca ili romantičan doručak u krevetu, sve snimite kamerom.

Zvuči staromodno, ali nećete moći odmah da podelite fotografiju sa svojim pratiocima. Živite ispunjene trenutke nakon odmora kada prebacite video zapise na računar. Tada možete da birate najbolje fotografije za društvene mreže bez žrtvovanja romantičnih trenutaka.

Ako smatrate da je pravilo 2-2-2 previše kruto ili neizvodljivo, uvek ga možete prilagoditi svojim potrebama, i ponuditi nešto svoje.

BONUS VIDEO: Istorijat ljubljenja

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram