Ponašanje koje ukazuje da stvarate previše drame u vezi

Foto: Roman Kosolapov / Alamy / Alamy / Profimedia

Konflikti u vezi mogu nastati zbog manje ili više bitnih razloga. Većina svađa, međutim, počinje jer je jedan od partnera nešto previše lično shvatio i od male nasuglasice ili nesporazuma napravio veliki incident.

Da li vi možda unosite nepotrebnu dramu u svoju vezu?

Ako niste sigurni, saznajte u narednim redovima kakvo ponašanje bi vas učinilo takvom osobom.

Često se svađate

Još uvek niste naučili da svaka nesuglasica ne mora da se pretvori u svađu. S vama je teško komunicirati jer svako razmimoilaženje u stavovima sa drugima percepirate kao njihov napad na vas, od koga se po svaku cenu morate odbraniti. To vas često dovodi u konflikte s ljudima, a, naravno, i sa partnerom.

Imate potrebu da uvek budete u centru pažnje

Ako vam se učini da vas je partner u određenom periodu zapostavio, čak i da je to istina i on ima dobar razlog za to, reagujete burno i dugo pamtite njegov navodni propust. Takođe ne volite da on provodi vreme sa svojim prijateljima, a ne dopada vam se ni kada se zapriča sa nekom osobom koja niste vi na okupljanjima sa porodicom ili prijateljima, piše City Magazine.

Preterano emotivno reagujete na sitnice

Staložen pristup problemima vam je potpuno stran. Kada vam se nešto ne dopada, nećete se suzdržati da izrazite svoje nezadovoljstvo i to ćete učiniti na najdramatičniji mogući način, najčešće vikanjem i plakanjem. Čak i ako je konflikt između vas i vašeg partnera nastao zbog neke sitnice, ponašaćete se kao da se vaša veza nalazi u velikoj krizi i čak ćete pomenuti mogućnost da je prekinete.

Prebacujete odgovornost na partnera

Nikada ne prihvatate odgovornost za svoje postupke. Uvek vam je neko drugi kriv kada napravite neku grešku. Kada u vezi ne štima sve kako treba, kritivite partnera za sve probleme, a od sebe pravite veliku žrtvu, koja je uvek bezgrešna.

BONUS VIDEO: Poznate lepotice i zveri

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram