Pitanje koje je znak da on razmišlja o prevari

www.allover.cc/TPH / allOver Photo / Profimedia

Ešli Medison je ime specijalizovane internet stranice iz Kanade koja povezuje oženjene ljude koji žele da imaju vanbračnu aferu. Tokom karantina uzrokovanog pandemijom koronavirusa broj njihov korisnika je porastao na čak 70 miliona.

Jedna od njihovih anketa, sprovedena na 1.300 korisnika, pokazala je da je 41 odsto osoba u vezi barem jednom razmišljalo o tome da prevari svog partnera, a čak 64 odsto je i samo bilo žrtva prevare, piše Zadovoljna.hr.

Razlozi za prevaru su raznovrsni i podložni subjektivnim utiscima pojedinaca. Neki to čine jer ne dobijaju dovoljno pažnje od svog partnera ili partnerke, drugi su izgubili interes za svoje voljene zbog promena u fizičkom izgledu i snazi, a treći jer nemaju sa svojim supružnicima odgovarajući seksualni život.

Bez obzira koji razlozi bili za prevaru, postoje suptilni znakovi koji upućuju da će doći do ovog čina, a koji mogu pomoći i u njegovom sprečavanju.

Najčešći znak da osoba ozbiljno razmišlja o prevari je zakamufliran u naizgled nevino pitanje koje postavlja svom partneru ili partnerki: Možemo li isprobati nešto novo u krevetu?

Ovo pitanje dobar je pokazatelj emotivnog stanja u kom se nalazi određena osoba u vezi ili braku, a pogotovo ako inače nije direktna u izražavanju svojih želja u spavaćoj sobi. Ona ga verovatno i postavlja jer više ne može sama da se nosi s nakupljenim nezadovoljstvom i spremna je da nešto preduzme po tom pitanju.

Foto: Shutterstock

Dalji razvoj situacije zavisi od odgovora na to pitanje, a prvenstveno spremnosti da se otvoreno porazgovara o problemima i da se pronađu rešenja.

I ne, muškarci nisu jedini koji razmišljaju o prevari jer su „opsednuti seksom“. I ženama je on potreban. Štaviše, socijolog  Alisa M. Voker, autorka knjige „The Secret Life of the Cheating Wife“, proučavala je upravo žensku neveru i ustanovila da žene najčešće varaju jer imaju brak bez seksa i/ili seks bez orgazama sa svojim supružnicima.

Koliko je seksa dovoljno da zadovolji muškarce i žene? Taj odgovor varira zavisno specifičnim potrebama pojedinaca. Najbolji način da otkrijte odgovor na to pitanje jeste da iskreno porazgovarate sa svojim partnerom.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram