Pitali smo muškarce zašto ne odgovaraju na poruke

Poruke
Foto: NASH-TOPSTAR / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Svi znamo tu dobro poznatu situaciju - mislila si da je sve super, da između vas ima neke hemije, a onda samo nije odgovorio na tu jednu poruku. Ili je odgovorio, ali satima ili čak danima kasnije. Pitali smo muškarce da li je ovo ignorisanje namerno ili slučajno.

Pokušali smo da saznamo odgovor na pitanje koje muči mnoge žene – zašto mi nije odmah odgovorio na poruku?

Pročitajte još;

Danas svi flertuju putem poruka, a tako započinju i mnoge veze. Trudimo se da budemo dovitljivi i šarmantni, ali neretko bivamo ostavljeni na cedilu.

Javlja se onaj neprijatni osećaj u stomaku kada je na ekranu poslednja vaša poruka, posle koje je usledila „tišina“. Naravno, odmah se pitamo gde smo pogrešili i šta smo loše napisali.

Drugarice će vam reći da je sigurno zauzet, a vi ćete možda odmah posumnjati da više jednostavno nije zainteresovan. Dešava se i da se zaista nikada ne javi – pa postanete žrtva takozvanog „ghostinga“.

Pitali smo nekoliko muškaraca šta njima prolazi (ili ne prolazi) kroz glavu kada ne odgovore na poruku. Ovo su odgovori koje smo dobili.

„Može milion razloga da postoji: da me ne zanima, da me smara, da sam mrtav“, našalio se Marinko (24).

„Većina muškaraca nije dobra u multitaskingu – evo ja pišem ovo dok slušam stimera na engleskom. Udubim se u to što radim, ništa oko mene ne postoji“, rekao nam je Mihailo (26).

„Ne volim da me neko puno gnjavi u toku dana. Držim zvono na telefonu isključeno tokom dana, tako da ne vidim poruke odmah. A inače ne volim nametljive devojke koje neprestano nešto pišu“, iskren je bio Žarko (30).

„Ako mislim na tebe sigurno ću ti poslati poruku. Ako ne pošaljem poruku u toku od 12 sati onda definitivno ne mislim na tebe. To jednostavno tako funkcioniše“, kaže Bane (25).

„Devojke očekuju odgovor čak i na poruke koje ne podstiču odgovor. Na primer, bolje da umesto ‘večeras ću da gledam film’ napiše ‘koji film da gledam večeras’. Ako ti ni na to ne odgovori, onda ga ne zanimaš“, kaže nam Dejan (26).

„Jer mi se ne sviđaš koliko i druga koja mi se javlja“, kratak je bio Miloš (29).

Dakle, ukoliko vam muškarac odgovara odmah, sve je super – sigurno je zainteresovan. Ako prolaze minuti i sati, moguće je da „udara čežnju“ i ne želi da deluje kao paćenik koji samo čeka na vašu poruku. Ako vam odgovara narednog dana, tu već postoji dilema: ili je bio umoran i zaista nije mogao, ili je radio nešto drugo što je više želeo. Ako prođe više dana, jedino što može da ga opravda je neki dramatičan životni događaj. Kako je to retko slučaj, verovatno samo nije zainteresovan – prihvatite to i krenite dalje.

A najjači slučajevi su likovi koji odgovaraju mesecima ili čak godinama kasnije, kada vas se iznenada sete, verovatno kada su „zagoreli“ ili ostavljeni – e, tada je red na vas da ne odgovorite na tu poruku.

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram