Pitala sam žene iz Srbije šta ih fizički na muškarcu najviše privlači, a šta odbija – Biljana je objasnila

Foto: Man About Town via Bestimage / Bestimage / Profimedia; BOISIERE / Sipa Press / Profimedia; Jam Press/@marcoadonatelli / MEGA / The Mega Agency / Profimedia; IPA / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia; Shutterstock

Većina je istakla jednu jako važnu stvar.

Od malih nogu slušamo kakav treba da bude muškarac s kojim ćemo provesti i deliti život, a od čega se beži glavom bez obzira. Na kraju ipak same kreiramo određene kriterijume prema kojimo selektujemo muškarce.

Iako znamo da izgled ima moć da privuče, ali je karakter ono što nas zadrži, većina nas ipak ima određena očekivanja kada je reč o fizičkom izgledu.

Često čujem od drugarica: “Ma džaba mu sve kada je nizak” ili “Napokon sam našla momka sa plavim očima – a znaš koliko su retki”.

Izgled i nečija pojava jesu prva varnica koja se upali kada nekoga upoznamo, a kako smo svi različiti, tako i postavljamo drugačije kvalitete kao najbitnije pri odabiru budućeg partnera.

U svom okruženju imam nekoliko primera prelepih, visoko obrazovanih devojaka koje i pored zavidnih karijera kod partnera prvenstveno gledaju fizički izgled. Tako mi je jednom moja kuma, koja apsolutno spada pod opis pomenutih devojaka, rekla: „Ma ne mogu, sav mi je tako nekako…zdepast, dosadan, smotan. Zovi za pola sata da moram hitno da ti pomognem nešto.“ Inače je bila na dejtu sa idealnim hubby muškarcem.

To govori u prilog tome da izgled jeste bitan, ali prevazilazi klasičnu interpretaciju fizičke lepote – crte lice, visinu i težinu. Tu su uključene i mnoge druge komponente koje isto koliko i karakter utiču na nivo privlačnosti, intimu, ali i samo trajanje veze.

To potvrđuju i vaši komentari iz ankete šta je to što vas privlači, a šta odbija kod muškaraca kada je reč o fizičkom izgledu.

Broj jedan, sudeći po vašim odgovorima je – higijena!

„Kad vidim da ima lošu higijenu: nečista koža, neugodan miris, loši zubi…To definitivno odbija. Sve drugo je ok“

„Loša higijena i loš stav…“

„Higijena, ako je neuredan i nebriga zuba, kao i ponašanje nepristojno, ali škrtost me mometalno udalji, kao i razgovor kad se povede jer mi žene ne pričamo o našim očekivanjima mnogo, ali pažljiv muškarac sluša između redova i konta šta žena želi.“

„Da odbije loša higijena i veliki stomak.“

„Odbija me kad ne vodi računa o sebi, svom zdravlju i izgledu u svakom smislu te reči.“

„Odbija me debljina, loši zubi, i kada je glava direktno nasađena na ramena, bez vrata.“

A šta je ženama privlačno?

„Privlači lepo ponašanje u svemu pa i u higijeni. Treba da je dobar pošten i pažljiv prema ženi, a ne drzak i bezobrazan. Treba da ima dobru dušu i srce.“

„Prvo izled, da liči na muškarca. Pa na higijenu i da ima dušu.“

„Privlači osmeh i oči, a odbija ako je nizak i nema dupe.“

„Pojava i oči…oči su ogledalo duše.“

„Da odbije mali k., a privuče veliki.“

„Da privuče držanje, zubi (prirodni), oči. Da odbije maljavost.“

„Nekad pre me je mogao privući način na koji hoda, znači normalno s nekim ciljem…a ne napuhano kao puran ili još gore da su mu obešene ruke kao u majmuna što me odmah asocira na to da je neradnik. Volim kad ima lepe zube i zanimljiv pogled.“

Ipak, komentar jedne Biljane nam je sumirao sve ono što smo i same mislile.

„Kad se pojavi da znam to je, ne mora se ni smejati, ni imati dušu, kad se pojavi da noge klecaju pa nek ide život vala. Ma ne mora imati ništa iovako sve sama trčim“, napisala je Biljana, a onda je u još jednom komentaru dodala nnešto važno.

„Eh, da da dodam – ne može da nosi veličinu M, a ja nosim XL.“

Pored ovog, komentar koji možda i najbolja sumira subjektivni osećaj većine žena jeste:

„Ništa…Toliko su mi se smučili.“

Bonus video: Tri horoskopska znaka koja će danas rizikovati sve za ljubav

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram