Pitala sam 3 udate drugarice kako stvarno izgleda seks posle devet godina braka

seks u braku
Foto: Shutterstock

Kakav je seks posle skoro deceniju braka – da li postao samo lepa uspomena ili je strast možda još veća?

Nedavno se na domaćim društvenim mrežama povela polemika oko toga koliko je čest seks posle gotovo deceniju braka.

Povod je bila tvrdnja da jedna osoba posle devet godina braka ima seks četiri puta nedeljno minimum, da žena treba da uvek drži do sebe i da ni po kući ne ide apa trapa, te muž onda neće imati potrebu da poželi neku drugu, već će seks, eto, biti kao dobar dan.

Da li je u realnosti zaista tako, da li strast vremenom nestane i supružnici postanu kao cimeri ili je seks možda i bolji kako vreme ide? To smo proverili sa tri udate žene koje su u braku devet godina.

„Obično smo oboje toliko umorni da neko zaspi ispred TV-a. I kada se radujemo dogovoru oko seksa, dešava se da neko uveče zaspi i ništa. Posle devet godina braka taj premor nam je mnogo veći problem nego ono što kažu – dosada, rutina i predvidljivost. Zato se desi da se ne dohvatimo i po dve, tri nedelje, ali onda zajedno shvatimo da je to zabrinjavajuće i da nije dobro, pa se dešavalo da seks zacrtamo pod ‚mora‘, kao lek što piješ. Nekad kad pomislim koliko smo neredovni, malo i se i uplašim jer stalno slušam o prevarama, koliko su masovne, to je strašno. Nama su apetiti u početku veze i braka bili baš veliki, nismo mogli da se zasitimo jedno drugog baš dugo. Onda brak, deca, poslovi učine svoje. Mnogo je drugačije kad smo oboje na odmoru ili kad su deca na par dana van kuće, jer onda se šetamo goli po kući, više se smejemo, pričamo, pa i zavodimo, a iz toga uvek stiže odličan seks. Tada više ličimo na onaj par koji se tek smuvao nego na sebe danas.” Maja (43)

seks u braku
Foto: Shutterstock

„Jedno prilično vreme smo se jedva viđali. Dvoje dece, posao, jurnjava, od obaveza nismo mogli da dignemo glavu. Plus ja sam putovala u drugi grad na posao. Dođem predveče samlevena i nije mi ni do čega, a tek do seksa. E sad kad sam opet kod kuće, sve je stvarno drugačije. Valjda i jer deca odrastaju. I uhvatim sebe kako mi je baš uzbudljivo što se ponovo ložimo jedno na drugo. Počeli smo i malo da eksperimentišemo. Mislim da sad sigurno ne prođe nedelju dana bez seksa.“ Mila (37)

“Jednom mesečno. Ugrabimo trenutak kad dete zaspi u sobi i onda odemo u neku drugu prostoriju. Jedva čekam da detetu konačno renoviramo i opremimo odvojenu sobu jer još uvek spava s nama u istoj i to je baš užas. Nekad mi se čini da smo kao taoci sopstvenog života, sve nešto čekaš da će biti bolje, da imaš više prostora za ono, ono, a u stvari moraš da koristiš svaku priliku za to što želiš jer ko zna kad će i da li će sve kockice da se poklope. Mada, kad bolje razmislim, sad mi je svaki taj seks kao praznik, a kad budemo mogli više da ga imamo, pitanje je da li će biti i želje…“ Jovana (41)

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram