Pitala je veštačku inteligenciju da li da se razvede i doživela šok

Foto: Wavebreakmedia Ltd UC26 / Alamy / Alamy / Profimedia
Foto: Wavebreakmedia Ltd UC26 / Alamy / Alamy / Profimedia

Između Božića i Nove godine problemi u braku, uključujući stalne svađe, došli su do vrhunca i znala je da treba da odluči hoće li kod kuće probati da popravlja stvari ili će muža da ostavi posle pet godina braka.

Posle afere s ljubavnikom kog je upoznala online, žena se pitala da li treba da napusti muža nakon pet godina braka ili ne. Otkrila je kako je uz pomoć veštačke inteligencije odlučila hoće li ostaviti muža.

Žena koja se zove Sara ima 37 godina i poslednjih šest meseci je bila u vezi s ljubavnikom kog je upoznala na onlajn sajtu za upoznavanje oženjenih partnera, odnosno onih koji žele da prekrše bračne zavete.

Ljudi koji stoje iza diskretnog sajta za bračne afere, kažu da njihovi članovi često dele svoja iskustva kao deo procesa povratnih informacija članova i zatražili su dozvolu za deljenje Sarine jedinstvene priče.

Sara radi u tehnološkom sektoru i profesionalno je zaokupljena svetom veštačke inteligencije. Sada je iskoristila trend koji je zaludeo svet, van posla, u svom privatnom životu, kako bi bolje razumela svoju aferu i odluke koje donosi.

Između Božića i Nove godine, problemi u njenom braku – uključujući stalne svađe – došli su do vrhunca i znala je da treba da odluči hoće li pokušati da popravi stvari kod kuće ili će ostaviti muža zbog ljubavnika.

Sara je zatražila od veštačke inteligencije da joj odgovori šta bi trebalo da uradi. Ispostavilo se da ju je odgovor ostavio potpuno u ‘šoku’.

Sara je objasnila zašto se obratila veštačkoj inteligenciji za jednu tako veliku odluku, piše Daily Star, a prenosi 24sata.hr.

„U stvari sam tražila od aplikacije da mi napiše priču na osnovu moje trenutne situacije i šta bi osoba u priči trebalo učiniti u propalom braku, dok osećam uzbuđenje zbog afere koju sam imala. Ono što je fascinantno je kako se tako dobro poklopilo s mojom dilemom i čak uzelo u obzir moju sopstvenu sreću. Kraj priče mi je rekao da svoju sreću treba da stavim na prvo mesto i ostavim muža, što sam sada i uradila“, ispričala je.

Veštačka inteligencija je postala fenomen jer korisnici eksperimentišu s njom za pisanje pesama, mejlova za posao i svega ostalog. Zbog impresivnih veština veštačke inteligencije, to je podstaklo univerzitete da sprovedu protokole kako bi sprečili studente da je koriste za varanje. Drugi su je koristili za onlajn ljubavne sastanke kako bi potencijalnim partnerima isporučili romantične reči.

Sad Sara živi sa svojim ljubavnikom i zahvalna je na ohrabrenju koje je dobila.

„To mi je dalo elan koji mi je bio potreban da napravim skok i napustim vezu koja je dugo bila u zastoju. To svakako nije nešto na čemu bih insistirala da druge žene u sličnim situacijama pokušaju. Bio je to više slučaj da sam bila u blizini te tehnologije i da mi je uspelo“, rekla je Sara.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram