Opasna seksualna poza u kojoj muškarci imaju najviše šanse da se povrede

Foto: Shutterstock

Neke je skupo koštala.

Upozoravamo da sadržaj ovog teksta može biti uznemirujuć za osetljive osobe.

Jedan muškarac iz Indonezije morao je na hitnu operaciju nakon što je slomio penis u ozloglašenoj seks pozi i zaradio ono što se u medicini kolokvijalno zove „patlidžan penis“. Ovaj slučaj objavljen je u stručnom medicinskom magazinu Urology Case Reports, a žrtva je bila 37-godišnji čovek koji je stradao u „obrnutoj kaubojki“, pozi u kojoj je partnerka gore, leđima okrenuta od partnera.

View this post on Instagram

A post shared by LoveArt (@gezenbilirr22)

Prema rečima dr Karana Radža, popularnog na TikToku, ovo je zvanično najopasnija seks poza jer se 50 odsto preloma penisa desi upravo u njoj.

U ovom konkretnom slučaju, sve je otišlo nizbrdo, kad je neimenovani muškarac usred zanosa čuo glasan „kvrc“ nakon kojeg je usledio instant bol i gubitak erekcije. Prokrvario je na vrhu penisa i nije mogao da urinira. Odmah mu je bilo jasno da nešto nije u redu i javio se u bolnicu.

U trenutku kad je stigao na pregled, njegov organ je već bio ozbiljno natečen i poprimio je tamno ljubičastu boju, zbog čega se ovo stanje i naziva „patlidžan penisom“, jer izgledom podseća na ovo povrće.

Inače, penis, kao što je poznato, nema kosti, ali se prelomom naziva povreda kad dođe do cepanja tkiva koje je zaduženo da drži erekciju. U slučaju ovog muškarca, povreda je bila dodatno ozbiljnija jer je pukao i zid najvećeg krvnog suda zbog čega je i došlo do izliva krvi.

Stručnjaci ističu da je „obrnuta kaubojka“ najopasnija poza za muškarce jer u naletu strasti lako može da se desi da penis isklizne iz vagine i prelomi se o tvrdu pubičnu kost ili perineum partnerke. Međutim, ovakve povrede su se, kažu, dešavale i u toku mastrubacije, tako da, zaključak je, momci, samo nežno prema sebi!

BONUS VIDEO: 4 horoskopska znaka kojima je seks važniji od vode i hrane

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram