On je razveden i ima decu – šta moraš da znaš pre nego što se zaljubiš u njega

Bred Pit
Foto: GARDINER ANDERSON/CARLOS VILA / Bauer Griffin / Profimedia

Što ste stariji, veća je verovatnoća da ćete na kraju biti u vezi sa nekim ko je razveden.

Iako ovo može da deluje potencijalno nezgodno, neophodno je fokusirati se na pozitivne aspekte situacije.

Na primer, veza s muškarcem koji je bio oženjen dokazuje da on ima sposobnost i spremnost da se posveti jednoj osobi. Dalje, to takođe može biti znak da zna šta želi u vezi.

Evo osam stvari o kojima treba da razmislite pre nego što započnete vezu sa nekim ko prolazi kroz razvod.

Dobar tajming

Kada je u pitanju veza s nekim ko prolazi kroz razvod, tajming je sve. U stvari, možda ćete se čak i iznenaditi koliku razliku može učiniti čak i nekoliko meseci. Veza s momkom koji je u ranoj fazi razvoda je mnogo teža nego početak s nekim ko je nedavno okončao taj proces. Pošto će proći kroz gomilu emocija dok se nosi sa razvodom, biće mu teže da započne novu, zdravu vezu sa vama.

Koliko god on mislio da je spreman da nastavi dalje, velike su šanse da će razdvajanje biti teže nego što je zamišljao. Jednostavno rečeno, ako ne tempirate tajming – veza neće funkcionisati.

Moraćete da budete spremni da čujete sve o njegovoj bivšoj ženi (dobro i loše)

Niko ne voli da sluša svog partnera kako priča o bivšoj, ali ako vaš momak prolazi kroz razvod, velike su šanse da ćete to slušati. I to puno.

Koliko god to moglo biti nezgodno iskustvo, pokušajte da se stavite u njegovu kožu. Ako ste prolazili kroz događaj koji vam je promenio život, verovatno biste želeli da razgovarate o tome i sa njim.

U ovom slučaju, najbolje što možete da uradite je da slušate to što deli sa vama, a zatim nastavite dalje. Nemojte preterano analizirati ono što vam govori i ne budite pod stresom kada se čini da je fokusiran na svoju bivšu.

Možda se čini da mu je ona i dalje broj jedan, ali pokušajte da sagledate širu sliku i razmotrite trenutnu situaciju. Takođe, pokušajte da izbegnete preterivanje u razgovorima o njegovoj bivšoj ili razvodu jer sigurno ne želite da vas vaš muškarac pogrešno smatra terapeutom.

Moraćete da izbegavate pitanja o njegovoj bivšoj

Prirodno je da ste radoznali o prošlosti vašeg partnera, ali sada nije vreme za kopanje po detaljima. Izbegavajte da postavljate pitanja o njegovoj bivšoj ili da ih uhodite na društvenim mrežama. On će vam reći šta želi da znate i može izostaviti određene detalje dok mu ne bude prijatnije da o njima razgovara.

Zapamtite, vaš muškarac pokušava da se udalji od ove osobe, tako da stalno podsećanje na njegovu bivšu nije dobra ideja. Možda ćete ga u budućnosti navesti da iznese detalje, ali za sada ostavite to.

Moraćete da se oduprete požurivanju stvari

U ovom trenutku u njegovom životu, možda će mu biti teško da vam se potpuno otvori – a to je nešto što jednostavno morate prihvatiti upravo sada. Vaš čovek je na emotivnom toboganu i njegov gard je verovatno dosta pojačan. Važno je poštovati njegova osećanja i imati razumevanja kada je udaljen.

Budite spremni da se krećete sporijim tempom sa njim, čak i ohrabrujte to. Ne želite da požuri da s vama nadoknadi ono što je upravo izgubio. Umesto toga, uzmite koliko god vremena je potrebno, testirajte, i lagano izgradite čvrstu osnovu pre nego što zađete previše duboko.

Verovatno ćete se osećati neprijatno sa njegovim prijateljima i porodicom

Kad si u vezi sa nekim ko prolazi kroz razvod ti si novi na slici, tako da to može biti teško. S obzirom na to da je ranije bio oženjen, njegovi prijatelji i porodica poznaju njegovu bivšu ženu. Ako se ona sviđala tim ljudima, možda ćete se osećati nepoželjno ili neprihvaćeno.

Nemojte se vređati. Koliko god da se osećate kao da vas svi ti novi ljudi osuđuju, velike su šanse da samo štite svoje voljene. Oni znaju kroz šta je prošao i ne žele da ga ponovo vide povređenog.

Dajte mu vremena – ako ostanete dovoljno dugo, oni će vas prihvatiti.

Verovatno ćete morati da upoznate njegovu bivšu ženu

Ako on i njegova bivša imaju decu, kućne ljubimce ili druge zajedničke obaveze, velike su šanse da ćete se u nekom trenutku sresti sa bivšom. Ovo će, bez sumnje, biti zaista nezgodno iskustvo, ali kada se dogodi važno je da sve bude civilizovano i ljubazno.

U zavisnosti od toga kako i zašto se brak završio, možda ćete otkriti da je njegova bivša i dalje veoma ogorčena zbog situacije. Ako je to slučaj, verovatno neće biti vaš veliki obožavalac. Čak i ako dobijete dozu grubosti ili omalovažavanja, budite uljudni i prijatni. Možda ćete želeti da se spustite na isti nivo, ali ako budete bili iznad svega toga, olakšaćete situaciju muškarcu koji vam se sviđa i on će vas ceniti zbog toga.

S druge strane, ako je njegova bivša apsolutno divna, nemojte se ponašati ni kao da ste drugarice. To će samo učiniti stvari neprijatnim za sve vas.

Zamolite ga da bude potpuno iskren prema vama

Velike su šanse da vam neće otvoreno reći kada pati ili ga razvod boli. Ohrabrite ga da bude potpuno iskren prema vama. Dajte mu do znanja da može da podeli svoja osećanja, bez osuđivanja.

Važno je izbegavati ulogu terapeuta, ali to ne znači da ne bi trebalo da vam kaže kada ima težak dan. Saosećanje neće proći nezapaženo.

S vremena na vreme se udaljite i pustite ga da sam reši stvari

Najvažnija stvar koju treba da uradite je da držite oči otvorene i svoja očekivanja pod kontrolom. Trenutno se mnogo toga dešava u njegovom životu, pa očekujte da bude zauzet sastancima na sudu, sastancima sa advokatima i drugim obavezama koje može imati iz svog prethodnog braka.

Budite svesni nekih činjenica. Na primer, ako ima decu, treba da znate kada ih viđa. Ukoliko uđete u vezu nadajući se spontanom sastanku za vikend, a njegove subote su zauzete jer s decom trči od treninga fudbala do časova klavira, onda ćete biti razočarani.

Zapamtite, koliko god bila teška veza sa nekim ko prolazi kroz razvod, vaš partner se takođe možda teško prilagođava. Dajte sve od sebe da budete smireni i pažljivi, piše Your Tango.

***

Bonus video: Tretman lica korom banane

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram