O čemu mlada treba da misli kad bira kumu

Ljubav i seks 22. avg 202108:55 > 08:56
Mlada s kumom; Foto: Yulia Koltyrina / Alamy / Alamy / Profimedia

Kuma je mladina desna ruka kod priprema za venčanje i na samom venčanju, a kako biste izabrali prijateljicu stvorenu za tu ulogu, postoji nekoliko stvari koje bi trebalo uzeti u obzir.

Tokom planiranja venčanja, ali nakon njega još više, kuma vam je najbliža osoba. Kako izabrati pravu?

Veže vas zajednička prošlost

Za venčanu kumu izaberite prijateljicu koju poznajete godinama i s kojom ste puno toga proživeli. Prijateljicu koja je videla mnoge vaše dobre, ali i loše trenutke. Neka to bude osoba koja vas stvarno poznaje i koja zna kako ste odrasli i sazreli tokom godina, piše Zadovoljna.hr.

U kontaktu ste

Kuma mora biti osoba s kojom ste u kontaktu, a ne neko s kime se dugo niste videli ni čuli. Ako se i ne viđate tako često, ali redovno razgovarate telefonom to je u redu, ali ako se ne sećate kada ste poslednji put okrenuli njen broj, bolje je da za venčanu kumu izaberete drugu osobu.

Razumije vas

Svako od nas ima svoje “bube”, a svaka buduća mlada tokom planiranja venčanja u nekom trenutku doživi baš takvo ćudljivo raspoloženje. Venčana kuma mora da bude neko ko vas razume i ko zna kada je trenutak da vas savetuje i bude vam podrška, a kada da vas ostavi na miru. Poslednje što želite je da osoba koja bi trebalo da vam bude oslonac poludi zbog vašeg ponašanja. Treba vam neko ko stvarno razume vas i vaše želje.

Želi da vam pomogne

Tokom planiranja venčanja kuma će vam biti prijateljica, osoba od poverenja, pomoćnica, ali pre svega neko na koga se možete osloniti u trenucima kada vam je dosta svega. Kada birate  kumu to mora da bude neko za koga znate da će vam pomoći i ko će biti uz vas u svakoj situaciji.

U njenom društvu ste opušteni

Venčana kuma mora biti neko s kime se možete dobro nasmijati, ko poznaje vašu ljubavnu priču i vašu prošlost, neko s kime se možete zabaviti, ali i iskreno razgovarati o ozbiljnim stvarima. Kuma neka bude ona prijateljica uz koju ste opušteni.

***

Bonus video: Istorijat ljubljenja

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram