Niko normalan ne bi poverovao u sve te filmske scene seksa

Meg Rajan
Meg Rajan glumi orgazam u filmu „Kad je Hari sreo Sali“: Foto: Profimedia.rs

I on i ona neverovatno zgodni, preplanuli, vrhunac dožive uvek u isto vreme, valjaju se po krevetu celu noć do jutra, a ona je tada i dalje tip-top našminkana. I sve to obavezno uz sveće. Takvi i slični mitovi mogući jesu, ali samo na filmu. U realnosti je malo drugačije.

Jesu dame uglavnom svesne da je seks u filmu baš to – film, fikcija, da je tu samim tim štošta preuveličano. Ali opet, ponekad dozvole sebi da ih ta magija osvoji, pa se ne brane od maštarija. S druge strane, one mlađe, koje tek treba da otkriju čari vođenja ljubavi, vrlo lako mogu da steknu pogrešnu predstavu, da unapred očekuju nešto nemoguće, da se razočaraju. Zato nije loše podsetiti na najčešće zablude o seksu koje su tako česte u filmovima, iako nemaju mnogo veze s realnošću.

Verovatno ste primetili da devojke tokom seksa obično nikad ne skidaju brushalter, što u stvarnom životu nije običaj. Sećamo se i čuvene Keri Bredšo, tj. glumice Sare Džesike Parker, za koju se pričalo da je u ugovoru za seriju „Seks i grad“ zahtevala da se nikad ne obnaži u potpunosti i da nikada ne bude bez brusa, čak ni u Zverkinom strasnom zagrljaju.

Šeron Stoun i Majkl Daglas u „Niskim strastima“
Šeron Stoun i Majkl Daglas u „Niskim strastima“; Foto: Profimedia.rs

 

Uz to, seks u filmovima kao da je rezervisan samo za vrlo zgodne ljude, pa u krevetu obično gledamo dvoje zategnutih preplanulih mladih, a onim punačkima kao da je seks na platnu zabranjen.

Pročitajte još:

I kao što tu nema mesta za bucke, tako u seksu na filmu obično nema mesta ni za šalu. Sve je prilično ozbiljno, napeto, bez smeha, ali zato na sve strane ima zapaljenih svećica, bez kojih se ne može. A što se šminke tiče, hajde i da poverujemo što su devojke kad krene akcija uvek tip-top našminkane, ali ko će misliti da je zaista moguće da ta šminka bude na svom mestu i ujutru kad se oboje posle burne noći probude u krevetu.

Zanimljivo je i da prosto nema šanse da i jedno i drugo ne dožive vrhunac u istoj sekundi jer sve drugo kao da ne bi imalo smisla. A usput su i toliko usklađeni kao da su svaku promenu poze uvežbavali unapred. I naravno, po nepisanom pravilu, on je pokriven čaršavom do struka, ona do grudi.

Prirodno, nema ničeg lošeg u tome da se povremeno opustite uz ovakve scene kojih su filmovi puni, ali da ne bi bilo razočaranja i izneverenih očekivanja, nikad ne treba sasvim smetnuti s uma da je Holivud jedno, a život drugo. Ali ne treba da zaboravimo ni da je baš taj život pun malih čudesa koja čekaju da ih otkrijete kad se šćućurite jedno uz drugo.