Nije me mater rodila da provedem život zadržavajući muškarca

žena
Foto: Spectral / Alamy / Alamy / Profimedia

Na Tviteru je ponovo pokrenuta rasprava među ženama o tome kako zadržati muškarca. Da li ovo danas opšte treba da bude aktuelna i relevantna tema?

Mnoge žene se i dalje pitaju da li su dovoljno dobre da zadrže muškarca, kao da su one jedine krive za sve uspone i padove u jednom odnosu.

Dvadeset prvi je vek, sve smo samostalnije, bogatije i uspešnije, ali kao da smo programirane da imamo misiju zadržavati, zabavljati i menjati muškarce koje imamo ili mislimo da imamo, piše Marina Radoš za „Lola magazin“.

Zamislite scenu u kojoj četiri muškarca za kafom ili pivom čitaju poruke od cura i tumače što je pesnikinja htela reći. Ostavila mi je seen. Što mislite, je li me kulira ili ima drugog, kaže jedan od njih.
Brate, ajde da napravimo mi lažni profil pa da pogledamo tu i tamo storije da vidimo gde je i s kim. Odlična ideja, dodaje treći, a četvrti se već napio jer je mesecima u vezi s emotivno nedostupnom ženom koja se ne želi useliti u zajednički stan. On odavno želi decu, a ona ipak više voli kafanu i samoću.

Nije se desilo, jebote. Nije se desilo.

Ženski časopisi odavno su puni saveta o tome kako zavesti, osvojiti i zadržati muškarca. Šta muškarci vole na ženi? Kakva će ih odeća odbiti, a kakva privući? Kako izludeti muškarca u krevetu? Šta mu kuvati? Kako mu pušiti? Kako diskretno naterati muškarca da te zaprosi? Kako održati brak?

Zamislite samo smejuriju da neki od ovakvih tekstova izađu u nekom muškom časopisu, pored priloga o motorima ili jedrilicama? Nije se desilo. Jebote, nije se desilo.

Pročitajte još:

Je li tebe mater rodila da posvetiš svoj život misiji zadržavanja muškarca? Jesi li ti prava žena samo ako ti je nekom magičnom formulom ili vojnom strategijom uspelo da te tvoj muškarac ne prevari s nekom mladom sisatom plavušom? Zašto prihvatamo takav poredak i zašto nas pametne i glupe žene ne uče da muškarac treba zadržati nas, a ne mi njega?

Je li tebe mater rodila da život provedeš u strahu da nisi uradila dovoljno da bi muškarac ostao?

Je li tebe mater rodila da slažeš vojne strategije, matematičke formule i vradžbine da bi zadržala bilo koga u bilo kakvom odnosu?

Nije.

Jedini muškarac vredan truda, kuvanja, mirisanja, pušenja i strategija je onaj koji silno želi zadržati tebe.

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram