Neuništiva ljubavna hemija Penelope Kruz i Havijera Bardema

penelope kruz havijer bardem
Foto: Cineliz / Allpix Press / Profimedia

Trebalo je da prođe 15 godina da bi nakon prvog poljupca na filmu shvatili da su jedno za drugo. Igrom sudbine sreli su se ponovo, a ta strast koja je planula traje i danas.

Penelope Kruz, koja danas puni 47 godina, i Havijer Bardem, upoznali su se davne 1992, kada je ona imala samo 16 godina, a on bio u ranim dvadesetim. Zaigrali su tada jedno uz drugo u njenom prvom filmu. Nešto kasnije on je priznao da se već tada među njima osetila snažna hemija.

I mada ju je u tom prvom zajedničkom filmu zavodio, u stvarnom životu njima su se putevi razdvojili. Kad je napunila 20 godna, Penelope se preselila u Njujork da studira engleski jezik i balet. Gradili su karijere i voleli neke druge ljude. Tako je Penelope na snimanju filma Vanila Skaj ušla u vezu s kolegom Tomom Kruzom.

Međutim, onda ju je život ponovo spojio s Bardemom, na snimanju filma Vudija Alena – Viki Kristina Barselona. Bilo je jasno da među njima ima nečega, ali želeli su da budu profesionalni, pa je ljubav zvanično planula tek na žurki povodom završetka snimanja, pišu na sajtu Bright Side.

Bardem je jednom prilikom priznao kako je u početku oklevao, posebno dok su snimali burne scene u filmu Viki Kristina Barselona, a priznao je i da se pitao treba li mu u stvarnom životu žena kao što je bila ona strastvena vatrena crnka koju je Kruz igrala u tom filmu. Ispostavilo se potom da je njihov život prava oaza mira i da su žučne rasprave iz filma među njima samo – fikcija.

Kako je ljubav cvetala, tako su napredovali i u glumi. Iste godine kad su se zaljubili, 2007, Bardem je osvojilo Oskara za ulogu u filmu Nema zemlje za starca, a Penelope sledeće godine za ulogu u filmu Viki Kristina Barselona.

Tajno venčanje na Bahamima kod Džonija Depa

Na filmskom festivalu u Kanu 2010. Bardem je za govornicom pred svima izjavio:

„Mojoj prijateljici, partnerki, ljubavi. Penelope, dugujem ti toliko toga i volim te mnogo.“

Pročitajte još:

To su mnogi protumačili kao prosidbu. Ipak, njih dvoje su se venčali u potpunoj tajnosti. O ceremonij se zna samo da je održana u kući Džonija Depa na Bahamima.

Tek tri godine otkad su počeli romansu, pojavili su se zajedno u javnosti – 2010. godine. U narednih par godina dobili su dvoje dece, sina Lea i ćerku Lunu. Nikada nisu objavljivali njihove fotografije i čuvali su ih od javnosti, baš kao i svoju ljubav.

I iako skoro nikad ne pričaju o svom odnosu, Kruz je jednom prilikom rekla da je Bardem najdivniji životni saputnik kog može da ima, dok je on kazao kako ga kod nje najviše privlače strastvenost i lepota.

Kruz i Bardem godinama skladno traju i na platnu, pa su pokazali koliko su uigrani i u filmu Voleti Pabla. Glavni životni fokus im je odgajanje dece, ali su i društveno angažovani – ona je snimila dokumentarac o deci oboleloj od leukemije i aktivna je u borbi protiv korišćenja životinjskog krzna, a on se zalaže za očuvanje Antarktika i bio je član jedne ekspedicije koja je boravila tamo.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram