10-minutni antiejdž trik Penelope Kruz

Moda i lepota 26. feb 202013:33 > 11. maj 2021 12:12
Penelope Kruz
Foto: Profimedia.rs

Želite da znate najbolji antiejdž trik bez odlaska pod nož i trošenja para na preskupe kreme? Savršeno njegovane obrve. One usklađuju najbolje na vašem licu, ističu oči i predstavljaju instant sredstvo koje vizualno skida godine.

Lepe obrve sa zaobljenim lukom ističu oči i izoštravaju karakteristike vašeg lica. Mogu vas učiniti mlađim bez botoksa, a specijalista za obrve poznatih Šavata Sing kaže da su dobro oblikovane obrve ekvivalent fejsliftingu. Španska glumica i holivudska zvezda, Penelope Kruz savladala je trik koji njeno lice čini nekoliko godina mlađim. Ona u svakodnevnom životu ne nosi jaku šminku, umesto toga je jako posvećena nezi kože i obrva koje savršeno odgovaraju njenom licu.

Kako da napravite oblik koji podmlađuje

Ukoliko ste napravili štetu i iščupali višak ili napravili nepravilan luk, ipak dajte profesionalcu da uradi svoj posao. Ako želite sami da isprobate, postoji trik koji će vam pomoći.

Olovku stavite vertikalno pored spoljne ivice nozdrve ali tako da gornji deo olovke prelazi preko unutrašnje ivice oka. Tačka gde olovka seče obrvu je ona gde obrva treba da počne.  Položite olovku pod uglom prema obrazu tako da je jedan kraj na dnu nosa, a drugi u spoljnjem uglu oka. Mesto na kojem se preseca vaša obrva je ono na kom dlačice treba da se završe.  Širina obrve ne bi trebalo da bude veća od jednog centimetra. Na kraju se direktno pogledajte u ogledalo. Luk treba da bude najviši iznad dužice oka.  „Rep“ obrve bi trebalo da bude malo tanji od centralnog dela i na kraju se sužava.

Češljićem za obrve ih očešljajte u pravcu rasta. Skratite makazicama predugačke dlačice, ali pazite da budu ujednačeno podšišane. Onda se izmaknite i pogledajte da li je sve simetrično. Olovke za obrve su odlične za crtanje oblika, a senkom se prekrivaju sede dlačice. Uvek se možete poigrati olovkom i videti kako vam lice izgleda ako ih mrvicu produžite.