Neobična ljubavna priča Srpkinje koja je otišla u Dubai i srela ljubav svog života na neočekivanom mestu

Kad sudbina umeša prste.

U septembru 2017. godine kada je fitnes entuzijasta Tanja Lola Kadura sletela u Ujedinjene Arapske Emirate, nije ni slutila da će tamo pronaći ljubav svog život. Srpkinja je svog supruga upoznala tokom prvog Dubai Fitness Challenge (DFC).

Po obrazovanju fizioterapeutkinja i personalna trenerica, a zaljubljena svim srcem u sport, Lola je putovala svetom kao fitnes menadžerka na kruzerima i specijalistkinja za dečji fitnes pre nego što je stigla u Dubai, piše Khaleejtimes.com.

Bila je oduševljena kada je najavljen DFC. Volela je napornu spartansku trku od 21 km.

„Uglavnom sam trenirala za to, ali bog je imao druge planove. Tri dana pre trke sam se povredila. Kontaktirala sam organizatore i zatražila da budem volonter“, priseća se Tanja.

Uprkos povredi, odradila je tada deo trke a zatim se uputila ka cilju da tamo deli medalje onima koji su završili trku. Jedan od finalista bio je Mohamed Kadura.

„Čim me je video, rekao je: „Zdravo, Lola“, priseća se ona.

U to vreme zajednica Spartanaca bila je zaista mala jer je to bila prva godina, tako da me je prepoznao na nekim objavama na društvenim mrežama.

„To je bila trenutna veza koja je prerasla u ljubav“, rekla je ona.

Trke oko sveta

Ljubitelji fitnesa proveli su nekoliko meseci trenirajući i učestvujući na trkama širom sveta, a onda su se vratili u grad na Dubai maraton.

„To je bio moj prvi maraton i dobro smo se pripremili“, priseća se ona.

Ipak, na kraju trke usledilo je još jedno iznenađenje.

„Nakon što sam istrčala taj polumaraton, bila sam potpuno iscrpljena. Trebalo mi je skoro pet sati da ispravim glavu. Čula sam da ljudi govore kako trčanje promeni život. Pitala sam Mohameda da li misli da će se i moj život promeniti, a on je odgovorio da hoće ako se udam za njega. Tako me je zaprosio“, priseća se Lola.

Par je i u braku nastavio da trenira i učestvuje u trkama. Čak i kada je Lola saznala da je trudna, oni su istrčali spartansku trku.

Majčinstvo

Ubrzo nakon što se rodio sin Noa, ceo svet je bio u izolaciji zbog pandemije.

„Volim majčinstvo, ali počeo je da mi nedostaje moj aktivan način života. Kada je Noa imao šest meseci doktor mi je dozvolio da nastavim sa fitnesom, pa sam počela da radim. Radili smo dosta treninga od kuće jer nismo mogli da izlazimo.

Na DFC 2020. učestvovala je u trci sa svojim detetom. Ove godine Lola je ponovo vežbala sa sinom.

Od početka DFC-a Lola je vozila bicikl, trčala i vežbala od kuće.

Za nju je najveći deo majčinstva njena snaga.

„Pre nego što se Noa rodio mislila sam da sam jaka žena. Ali tek nakon njegovog rođenja shvatila sam šta je prava snaga. Žene su takve šampionke da izdrže nesanicu i stres i brigu u maloj bebi. Ponosna sam na sebe šta sam sve postigla otkako se rodio“, zaključila je.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram