Ne znaš da li si s njim iz ljubavi ili navike? Otkrivamo znake

Kako da znaš da li je navika ili ljubav, Foto: Andriy Popov / Panthermedia / Profimedia

Istina je da smo se svi bar jednom ovo pitali i ne dešava se to samo vama.

Da li ste dugo u vezi i ne znate šta vas drži tu, ljubav ili navika?

Međutim, postoje neki tragovi koji će vam pomoći da shvatite da li je navika ono što održava vašu vezu. „Moć navike je verovatno najčešći problem sa kojim se parovi suočavaju“, kaže savetnica za odnose Tes Brigam.

Mnogo puta vidimo i osećamo da nešto nije u redu u vezi, ali ne odlučujemo se da odemo jer razmišljamo o tome kroz šta smo prošli i šta smo doživeli. Ali odnosi žive u sadašnjosti, a ne u prošlosti i nije navika razlog zašto treba ostati, već ljubav!

Ako osetite ovih pet znakova, možda je bolje da izaberete način za što bezbolnije razdvajanje.

Nema više ljubomore

Ne govorimo o previše bolesnoj ljubomori, već o ovoj razigranoj, poželjnoj ljubomori, koja ukazuje da ne želite da izgubite partnera i da vam je i dalje stalo. Ako vidite čudne poruke na njegovom mobilnom telefonu ili shvatite da se nešto dešava u njegovom životu i ne brinete o tome, niti vas zanima, onda se sigurno nešto promenilo u vašem odnosu.

Flertujete bez razmišljanja o vezi

Da li ste otvoreni za flertovanje na fejsbuku, u kancelariji, kada izlazite sa svojim drugaricama, ne razmišljajući da ste u vezi? Lepo je flertovanje imati u našim životima, lepo je u normalnom kontekstu, ali kada pokušate da odete korak dalje, kada provocirate ljude da razgovaraju sa vama, ili kada vidite da tražite nešto drugo, onda je vreme da preispitate svoja osećanja.

Seks je prava retkost

Kada više nemate apetita za seksom, to je sada dosadan proces, dešava se skoro retko ili brzo jer „imamo i druge obaveze“, onda je ovo veoma jak znak da je ljubav koju ste imali na početku ove veze otišla. Naravno, ljubav nikada nije ista u početku i tokom veze, ali ako se potpuno izgubi vaša seksualna hemija i želja za uživanjem i pružanjem zadovoljstva, onda to nešto znači.

Romantika je nestala

Ne očekuje se da palite svaki dan sveće dok ga čekate kod kuće, da ne priređujete jedno drugom iznenađenja ili poklone. Ukoliko nikada niste raspoloženi za romantično veče sa svojim partnerom, verovatno ste upali u rutinu i zajedno ste iz navike.

Osećate kao da ste samo prijatelji

Nalazite se na istom mestu i sve što želite je da se zezate sa svojim virtuelnim prijateljima u mobilnom telefonu, gledate film ili čitate svoju knjigu. Nestali su zagrljaji, poljupci, čak i raspoloženje za razgovor. Ne treba vam odgovor na ovo. Shvatite da nešto nije u redu, zar ne?

Ako ste se prepoznali u navedenom, ne morate da se osećate krivim što je vaša veza „gotova“, jer se to dešava u odnosima. Oni se razvijaju i sa njima naše emocije moraju da evoluiraju. Ako se ovi umesto da postanu značajniji i važniji, izgube, prihvatite to i nastavite sa svojim životom! Nova ljubav vas čeka, piše Ženskimagazin.

***

Bonus video: Prosidba na fudbalskom terenu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram