Naučnici potvrdili: Žene ove visine imaju najviše sreće u ljubavi

Dave Bedrosian / - / Profimedia

Donosimo vam nekoliko razloga zašto je super što ste niže.

Bezveze je kad si niska. Veća je verovatnoća da će vas ljudi pomilovati po glavi, a Bog nek vam je u pomoći kad želite da dohvatite nešto na višoj polici u prodavnici.

Međutim, nije sve tako crno.

Studija o niskim ženama iz 2002. kaže da je veća verovatnoća da će upravo niske žene uživati u dugotrajnim romantičnim vezama i da imaju veću mogućnost da imaju decu.

PREMIER PHOTO / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Istraživanje je sprovedeno u Engleskoj gde je utvrđeno da je prosečna visina oko 164 cm.

Žene na nižoj strani tog spektra, od oko 152 cm do 161 cm, češće su bile u srećnim vezama i do 42. godine su imale decu, za razliku od viših ispitanica.

TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia

Ali to nije sve. Studija nije samo ispitivala žene, već je uzeta i statistika o muškarcima. Žalosno, ali istinito, prema podacima, žene uvek biraju muškarce sa visinom od oko 182 cm.

Negde je logično da bi žene više volele visokog muškarca, prvenstveno sa evolucionog stanovišta. Ali čini se da naučnici ne mogu da pronađu razlog zbog kojeg muškarce više privlače niže žene i to za duge veze.

Danijel Netle koji je vodio ovaj istraživački tim ima ideju zašto bi to mogao biti slučaj.

Umistit / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

„Znamo da muškarce privlače stvari koje bi u našoj prošlosti bile znak za plodnost. I u jednom smislu, visina je negativan znak – visoke žene kasnije dostižu pubertet i verovatno se njihove sekundarne seksualne karakteristike razvijaju nešto kasnije.“

To je zanimljivo istraživanje koje se kosi sa onim što kaže nauka. Naučnici sada znaju da postoji direktna korelacija između visine očeva i visine ćerki.

Dakle, ako nastavimo da verujemo da su evolucione biološke potrebe u igri kada biramo naše partnere, onda mi žene biramo muškarce koji će nam dati ćerke koje su više, i samim tim, ne tako održive za reprodukciju.

Bonus video: Tri horoskopska znaka koja će danas rizikovati sve za ljubav

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram