„Muvanje s tuđim mužem je jedino zanimljivo što mi se dešava u braku“

Foto: Shutterstock

"Simpatije me održavaju živom."

Može biti teško osećati se seksi kada ste majka koja ostaje kod kuće. Sve svoje dane provodite u društvu bebe ili malog deteta i često se osećate kao da gubite sposobnost da vodite razgovor za odrasle.

Često imate mlečne mrlje od povraćanja na košulji ili torbi od pelena prebačenoj preko jednog ramena. Uvek morate da se probijate kroz uska vrata i niz strme stepenice sa kolicima, tako da vas čak i najjednostavniji odlazak u kupovinu zacrveni i oznoji.

Samo jedna stvar može učiniti te duge dane malo boljim i svetlijim, a to je flertovanje sa oženjenim muškarcima.

„Oduvek sam bila uspešna u simpatijama“. Počinje svoj iskaz novinarka, „Moja prva simpatija je bila u srednjoj školi kada mi je jedina stvar koja mi je pomogla da preživim šest bednih godina bila opsesija vođena požudom za mojim profesorom engleskog.“

Ona kaže da je znala napamet njegov red vožnje i svaki dan planirala što više slučajnih viđanja, ali nikad se ništa nije desilo jer je on bio dovoljno iskusan da skrene pogled na drugu stranu kada bi u prvom redu školskih klupa otkopčala bluzu malo više nego što treba, a ipak dovoljno ljubazan da baci povremeni osmeh i namig, što joj je omogućilo da nastavi sa fantazijom.

Bilo je i drugih simpatija tokom godina, nekih drugih muškaraca koji su mi pomogli da usavršim umetnost flertovanja, ali tek kada je postala majka shvatila je koliko joj je flert neophodan za njenu sreću i samopouzdanje.

„Zaljubljenost je nešto što život čini malo zabavnijim i zanimljivijim, to je nešto čemu se možete radovati tokom celog dana.“

Skoro da nije važno ko vam je simpatija, svako ko je seksi može da prođe, ali važno je da oboje razumete pravila, naglašava ona.

„Trebalo bi da postoji kontakt očima koji traje malo duže nego što bi trebalo. Trebalo bi da postoje ruke koje se povremeno, neizbežno, dodiruju jedna o drugu. U stomaku bi trebalo da postoji ono napeto uzbuđenje i osmeh na licu koji traje, čak i kada tovarite veš ili perete sudove sat vremena kasnije.“

„To može biti slatki, stidljivi tip koji drži hemijsko čišćenje, ili optičar sa jednim smeđim okom i jednim plavim. To može biti vaš porodični lekar, vaš lokalni mesar ili poštar koji ostavlja rođendanske poklone vašem sinu. Možda je to radnik na gradilištu kome se smešiš na putu do vrtića. To može biti onaj tata kojeg ponekad viđate na igralištu ili slatki, razbarušeni student koji vam dostavlja picu. Možda je to instruktor plivanja vaše ćerke, mogućnosti su beksrajne.“

Ono što je važna stvar kod zaljubljenosti je da nema šanse, ni za jednu, da te dovede do bilo čega drugog osim nevinog flerta, i važno je da oboje to znate.

Takođe, ono što je još važno kako bi postigli tu vrstu ličnog ispunjenja, važno je da birate osobu koju redovno viđate, neko ko se uklapa u srukturu i rutinu vašeg života.

„Kvalitetna simpatija je neko ko čini da se osećate viđeno i cenjeno tokom celog dana. Neko zbog koga vredi naneti malo maskare i karmina, neko ko će prokomentarisati kako dobro izgleda vaša haljina.“

„Moje simpatije su ljudi koji održavaju iskru u meni dok ne izađem iz zapuštenih dana ranog majčinstva i ne počnem da obnavljam svoj identitet kao žena, supruga i ljubavnica. I ove dane nikako ne bih mogla da preživim bez njih“, zaključila je novinarka portala YourTango.

***

Bonus video: Muške simpatije iz mladosti

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram