Muškarci su tri puta bolji u seksu kada u sobi urade ovu sitnu promenu, a skoro svi rade baš suprotno

seks
Foto: Shutterstock

Detalj koji mnogo znači.

Mnogim muškarcima koji pokušavaju da zavedu ženu prvo na pamet padne da priguše svetlo da bi stvorili romantični ugođaj.

Ipak, upravo to ne bi trebalo da rade ako žele da pokažu najbolje od sebe u krevetu.

Jarko svetlo, baš kao i ono dnevno, podiže nivo testosterona i može utrostručiti užitak, pokazalo je istraživanje, a prenosi vecernji.hr.

Naime, sve više muškaraca starijih od 40 godina pogađa nedostatak seksualne želje. Pad libida varira zavisno od godišnjih doba, a naučnici su odlučili da provere ima li to veze s uticajem okolnog svetla, odnosno nedostatka.

Tim italijanskih naučnika sa Univerziteta u Sijeni ispitao je 38 muškaraca koji se bore sa manjkom seksualne želje. Da bi se proverila teorija, muškarci su podeljeni u dve grupe.

Kroz dve sedmice jednu grupu muškaraca svako su jutro dovodili u prostoriju s jarkim svetlom. Nakon tog perioda izmeren im je nivo testosterona i uočeno je kako je znatno porastao u odnosu na drugu grupu muškaraca koji nisu bili izlagani jarkom svetlu.

Rezultati istraživanja prezentovani su na godišnjoj konferenciji European College of Neuropsychopharmacology (ECNP) u Beču.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram