Muškarci i žene otkrili koji su to najveći krivci za raspad veze

Foto: Shutterstock

Toksična prijateljstva, nedostatak intime, dosada - da li bi ove stvari mogle biti krivac za kraj veze? Odgovor je potvrdan, ali u zavisnosti od toga kojeg ste pola, tvrdi istraživanje stranice IllicitEncounters.

Istraživanje je sprovedeno nad 2.000 ljudi podeljenih u dve skupine – muškarce i žene, a pitali su ih koji su to bili najveći razlozi da okončaju svoju vezu.

I dok se u nekim stvarima slažu, poput one da za vezu trebaju ljubav i poverenje, ostali razlozi se poprilično razlikuju.

Mnoge žene kao najveći razlog za raskidanje veze navele su da „muškarac voli više sport nego njih“, dok je kod muškaraca na vrhu liste „izmišljanje kilograma“.

Za prosečne osobe koje nisu sklone varanju, glavni „razbijači“ veza su nedostatak poverenja ili spoznaja da imate različite vrednosti.

Ostali razlozi koje su žene navele su:

„Bitniji mu je sport od mene“, „Nije me u stanju intimno zadovoljiti/sebičan je“, „Opsednut je kompjuterom i igricama“, „Ne želi pomoći u kućnim poslovima/lenjost“, „Stalno visi napolju sa društvom“, „Nedostatak poverenja“, „Ne provodimo vreme zajedno, čak ni za TV-om“.

Kao još neke od razloga navele su to da muškarac ne vodi računa o sebi (zapustio se) ili da su kraj sebe počele da zamišljaju nekog novog muškarca, piše Klix.ba.

Evo šta su rekli muškarci:

„Izmišljanje kilograma“, „Nije joj stalo do seksa“, „Uvek ima neku primedbu“, „Ima toksične prijatelje“, „Nikad nam nije zabavno“, „Treba mi novi početak“.

Između ostalog pomenuli su i nedostatak strasti, okupiranost poslom, kao i to da im je dosadno i zanimljivije sa društvom.

Iako ove stvari ne treba gledati kao znakove da je veza osuđena na propast, ne znači ni da treba da ih zanemarimo – one otkrivaju na kojim to stvarima možete raditi kako bi vaša veza bila bolja nego ikad.

„Pomno proučite razloge zašto žene gube volju za vezom, to se svodi na dve stvari – sebičnost i loš seks. Bitno je da muškarac svoje zadovoljstvo ne stavlja iznad zadovoljstva svoje partnerke“, rekla je stručnjakinja Džesika Leoni.

Ako primetite da i vi imate problem sa nekom od nabrojanih stavki predlažemo vam da se pozabavite time kako ćete ih rešiti. Ipak, nedostatak zabave, strasti i poverenja su popravljive stvari sve dok ste spremni da se potrudite.

PROČITAJTE JOŠ

BONUS VIDEO: Joga za zauzete mame

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram