Glavno muško pitanje: Šta je važnije – dužina ili debljina?

Ljubav i seks 17. dec 202007:45 > 08:02
Foto: Fabio Balbi / Alamy / Alamy / Profimedia

Prosečna dužina penisa u celom svetu je oko 13 cm, a istraživanje objavljeno u časopisu British Journal of Urology International pokazalo je da je prosečan obim penisa 9,13 cm kad je u 'mirovanju', a oko 11,66 cm kad je u erekciji. A da li je za postizanje užitka važnija dužina ili debljina penisa?

Kako bismo odgovorili na ovo pitanje, treba se osvrnuti na još jedan podatak – prosečna vagina je u stanju ‘mirovanja’ dugačka oko 8 cm, a u trenutku kad je stimulirana i seksualno nadražena može dostići i 10 cm, navodi Gloria.hr.

Previše dugačak penis mogao bi da predstavlja problem prilikom penetracije koja bi u tom slučaju mogla biti bolna jer bi penis ‘ubadao’ u vrat materice. S druge strane, ‘debeli’ penis bi mogao imati određene prednosti jer bi u kontaktu sa ivicom vagine mogao da pruži snažniji osećaj užitka.

Pročitajte još:

Naime, vagina je u svom spoljašnjem delu bogata nervnim završecima koji su vrlo osetljivi na pritisak i stimulaciju koje vrši penis. Mnoge žene tako tvrde da je veličina bitna, ali da je debljina (i tehnika) ipak presudna.

No, pokušajmo biti realni. Činjenica je da većina žena orgazam doživljava stimulacijom klitorisa, a ne samom penetracijom. Zato bi bilo bolje da, umesto da trčite po metar i merite dužinu ili debljinu penisa svog partnera, proverite zna li on uopšte gde se tačno nalazi klitoris i čemu služi.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram