Masonski Tinder ima listu čekanja na kojoj je 100.000 ljudi

Ferari
Foto: TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia

Aplikacija na kojoj poznati, bogati i članovi masonskih loža traže flert ili ljubav svog života zove se Raya.

Možete li da zamislite Emiliju Klark, majku zmajeva, kako u pidžami gleda u telefon u potrazi za gospodinom pravim? Ako i ne možete – pokušajte. Otkriveno je gde slavni traže svoje partnere, a izgleda da romanse kojima se divimo skrolujući po Instagramu ne kriju uvek bajkovite priče.

Za traženje svog para pod zvezdama bogati i poznati koriste aplikaciju Raya. Reč je o privatnoj društvenoj mreži koja je dostupna samo za izabrane članove. Još 2015. kreirao ju je Izraelac Daniel Gendelman (37).

„Napravljena je za strastvene ljude iz svih krajeva sveta koji imaju šta da podele s drugima i to žele da učine s poštovanjem“, izjavio je on za The New York Times.
Kako piše Daily Mail, a prenosi Jutarnji, aplikacija je izuzetno popularna među holivudskim i drugim zvezdama. Između ostalog koriste je zvezda modeling industrije Kara Delevinj (28), glumac Metju Peri (51) koji je u kultnoj seriji „Prijatelji“ igrao Čendlera, irski glumac Pol Meskal (25), Šeron Stoun (63), Emilija Klark (34) i mnogi drugi.

Usamljenost i višak vremena, koje su posledica izolacije zbog koronavirusa i „ostani kod kuće“ filozofije, dovele su do povećanog korišćenja dejting aplikacija. One su u poslednjih godinu dana dosegle vrhunac svoje popularnosti. Dok je ostatak sveta prevlačio prstom po Tinderu bogati i slavni ljubav su, umesto na crvenom tepihu, tražili na aplikaciji Raya čija popularnost beleži rast u pandemijskim uslovima.

Pročitajte još:

Pristup Rayi nije nimalo jednostavan. Za učlanjenje je potrebno ispuniti niz uslova i proći prilično strogu proveru, što ovu luksuznu verziju Tindera čini jednom od najekskluzivnijih aplikacija ikad.

Na listi čekanja za traženje svoje slavne srodne duše nalazi se više od 100.000 osoba. Prijavu za ulaz u aplikaciju mora potvrditi poseban Odbor za članstvo koji je, čini se, rigorozan.

Naime, dozvolu za korišćenje dobije samo osam odsto zainteresovanih srećnika. Poređenja radi, šanse da uspete da upišete prestižan engleski Oksford su 17 odsto, dakle duplo veće.

Kako piše na zvaničnom sajtu ove privatne platforme za dobijanje članstva potrebno je imati „nešto posebno“. Važan glumački angažman, uspešnu sportsku ili pevačku karijeru, primećen umetnički ili naučni rad neke su od crtica iz CV-ja na osnovu kojih pojedinac može kročiti u dejting svet skriven od očiju radoznale javnosti.

Uz to, neophodno je imati i preporuke uticajnih ljudi iz industrije zabave ili poslovnog sveta. Takođe, veliki plus predstavlja mnoštvo pratilaca na Instagramu, a poželjno je da deo njih budu zvezde koje već koriste elitnu dejting platformu. Dakle, vrata ove tajanstvene aplikacije otvaraju slava, novac i poznanstva, zato je dobila i naziv – masonski Tinder.

Korisnici Raye za članstvo mesečno moraju izdvojiti 7,99 američkih dolara.

Najvažnije pravilo koje bi svi oni trebalo da poštuju je da se o Rayi – ne govori. Uprava ove platforme povremeno pregleda profile svojih korisnika na ostalim društvenim mrežama. Svako pominjanje ili otkrivanje detalja iz bogataške riznice tragača za ljubavlji može rezultirati uklanjanjem profila s mreže popularne u slavnim krugovima. Kažnjava se i skrinšotovanje, prvi put sa upozorenjem, a ako se ponovi, ime krivca briše se s mreže.

Ako zanemarimo priču o otežanom i „običnim“ ljudima gotovo nemogućem pristupu aplikaciji, može se reći da je Raya sestra blizanakinja planetarno poznatog Tindera. Obe platforme svode se na traženje osobe s kojom se podudarate, nakon čega je moguće započeti razgovor. Međutim, za razliku od Tindera, Raya dozvoljava pregled profila svih korisnika. Ako vam se svidi profil osobe s kojom se – ne podudarate – moraćete da platite kaznu za slanje poruke toj osobi.

*

Bonus video:

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram