Koliko puta dnevno muškarac pomisli na seks, a koliko puta žena

seks
Foto: Dmitry Evteev / Alamy / Alamy / Profimedia

Koliko često muškarci i žene razmišljaju o seksu? Evo šta kažu istraživanja.

Državni univerzitet u Ohaju sproveo je istraživanje o tome koliko njihovi studenti razmišljaju o seksu, hrani i spavanju. Istraživanje je 2011. sprovedeno na 283 studenta. Dobili su dugmiće koje treba pritisnuti svaki put kada bi im neka od te tri misli pala na pamet.

Brojke, objavljene u Journal of Sex Research, pokazuju da muškarci razmišljaju o seksu gotovo dvostruko više od žena. Utvrđeno je da su muškarci prosečno 19 puta dnevno razmišljali o polnom odnosu, dok su žene to radile u proseku 10 puta dnevno.

S druge srame, žene razmišljaju o hrani svaka 62 minuta, a o spavanju svaka 72 minuta. Muškarci pak razmišljaju o hrani svakih 38 minuta, a o spavanju svaka 33 minuta. Dakle, iako su muškarci češće razmišljali o seksu, takođe su češće razmišljali o hrani i spavanju od žena, piše Večernji.hr.

Većina ispitanika priča o svom seksualnom životu s drugima

U nešto novijim istraživanjima, OnePoll je objavio rezultate studije u saradnji s Pure Romance 2019, koja je ispitala 2.000 seksualno aktivnih odraslih Amerikanaca o tome koliko često razgovaraju o seksu. Šezdeset sedam odsto odraslih izjavilo je da im je prijatno da dele svoj seksualni život s drugima, dok je 29 odsto izjavilo da im je vrlo prijatno.

Najviše ispitanika razgovaralo je o seksualnom životu sa svojim partnerom/partnerkom (61 odsto), zatim s najboljim prijateljem (60 odsto), prijateljima (40 odsto), kolegama s posla (28 odsto) i cimerima (26 odsto).

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram