Klepetan i Malena: Ljubavna priča regiona dobija nastavak

Rode
Foto: Christof STACHE / AFP / Profimedia

Najlepša ljubavna priča životinjskog sveta regiona upravo dobija nastavak. Klepetan se vratio Malenoj 19. put.

Malena, roda slomljenog krila, o kojoj već 28 godina brine Stjepan Vokić (75), proteklih je dana tugovala gledajući brojne rode koje su se vraćale, dok njenog Klepetana nije bilo. Ipak, Stjepan je bio uveren da će se njegov ljubimac vratiti, jer vremenske prilike su se promenile i sve to utiče na to da se rodan iz godine u godinu vraća sve kasnije, s 13.000 kilometara dugog puta iz Južne Afrike. Ipak, stigao je, piše Večernji list.

Klepo uvek dolazi poslednji, a kada kasni, onda baš kasni. Međutim, znao sam da će se vratiti. Nas dvojica vezani smo posebnom, neraskidivom vezom”, kratko je rekao Stipa.

Pročitajte još:

Priča o dirljivom odnosu dviju roda odavno je prešla granice Hrvatske. Sve je počelo još 1993, kada je Stipa, inače domar škole u penziji, na ribnjacima kod Brodskog Stupnika pronašao rodu slomljenog krila koju su ranili lovci. Trebalo je da odleti u Afriku, ali nije mogla pa ju je uzeo kod sebe.

Devet godina kasnije pojavio se Klepetan i rodila se velika ljubav između njega i Malene, koju ceo region prati iz godine u godinu kao jedinstvenu priču o vernosti. Do danas su na svet doneli 66 ptića u gnezdu na krovu dvorišne zgrade područne osnovne škole u Brodskom Varošu.

***

Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram